Kimse düşünmüyor! Otel odasına girdiğinizde ilk bunu yapın yoksa tatil kâbus olur...

Tatile gittiğimizde otel odasına girer girmez dinlenmeyi seçeriz. Birçok kişi hırsızlığa karşı önlem almayı unutur. Fakat güvenlik için otel odasına girer girmez yapmanız gereken şeyler var. İşte tatilin kâbus olmaması için yapılması gerekenler…

Kimse düşünmüyor! Otel odasına girdiğinizde ilk bunu yapın yoksa tatil kâbus olur...

Otel odasına girdiğimizde kapıyı kapatır ve dinlenmeyi seçeriz. Oysa bu boşluk tatili kâbusa çevirebilir. Bu nedenle otel odasının kapısını kapatırken bir alışkanlığı edinmeniz önemlidir.

Bir tatilde ya da otelde diyelim güvenliğinizi tehlikeye atan talihsiz istisnalar her zaman vardır. Bu riskten kaçınmak için hatırlanması gereken önemli bir detay var.

OTEL ODASINA GİRDİĞİNİZDE İLK YAPMANIZ GEREKEN HAREKET

Kaldığınız yerlere girer girmez kapı kilidinin işleyişini kontrol edin.

Uyurken kötü niyetli bir kişinin veya otel personelinin girmesi durumunda kapıda doğru bir kilitleme cihazının olup olmadığını bilmek önemlidir.

Otellerin büyük çoğunluğunda elektronik anahtar kartları bulunur ve bu kapının anahtarına sahip olan herkes odaya girebilir. Bu nedenle odanızdayken kimsenin girmemesi için içeriden erişebileceğiniz çalışan bir kilitleme cihazı olmalıdır.

Durum böyle değilse, odaların değiştirilmesini isteyebilirsiniz. Güvenliğinizi sağlamak ve sizi hırsızlıktan , uygun olmayan bir zamanda personel girişinden veya odasını sizinkiyle karıştırabilecek başka bir sakinin girişinden korumak için odanın içeriden kapatılmasına izin veren geleneksel anahtarlı kilitler olabilir.

Cüneyt Arkın'ın kaç filmini bileceksiniz test edin

  • otel
  • otel odası
  • otel odasına girdiğinizde ilk
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın