Hobi olarak başladılar, şimdi dünya onların saatlerini kullanıyor

Hobi olarak duvar saati üretimine başlayan Oğuz ve Şule Ertuğrul çifti, çevreden talep artınca atölye açmaya karar verdi. İşler büyüyünce KOSGEB'den yaklaşık 50 bin TL nakit, kira ve makine ekipman desteği alan Ertuğrul çifti, şu an yurt dışına duvar saati satıyor. İşte iki üniversite mezunu çiftin girişimci hikâyesi...

Hobi olarak başladılar, şimdi dünya onların saatlerini kullanıyor

AA

Kendini geliştiren veya üniversite mezunu olan birçok çift artık girişimci olmayı seçiyor. Buna örnek olan Oğuz ve Şule Ertuğrul çifti, hobi olarak başladıkları duvar saati üretiminde KOSGEB desteğiyle yurt dışına da ürün göndermeye başladı. İki üniversite mezunu çiftin ufak bir atölye ile başlayan sonrasında dünyaya açılan girişimci hikâyesi duyanları şaşırtıyor.

AA'da yer alan habere göre Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi otomotiv teknolojisi bölümünden mezun olan Oğuz ile aynı üniversitenin fen bilgisi öğretmenliği bölümünü bitiren eşi Şule Ertuğrul, evlerinin dekorasyonunda kullanmak için internetten aldıkları duvar saatini beğenmeyince ürünün tasarımında bazı değişiklikler yaptı.

Daha sonra amatör olarak duvar saati tasarlayıp üretmeye başlayan çift, talep artınca atölye açmaya karar verdi.

KOSGEB'den yaklaşık 50 bin TL nakit, kira ve makine ekipman desteği alan çift, tasarımları kendilerine ait olan, büyüklüğü 60 santimetre ile 2 metre arasında değişen el işçilikli duvar saatlerini, internetten yurdun dört bir yanına ve yurt dışına satmaya başladı.

"AMATÖR OLARAK BAŞLADIK"

Oğuz Ertuğrul (29), ilk başta amatör olarak üretim yaptıklarını söyledi. Ürünler satılmaya başlayınca atölye açma kararı aldıklarını belirten Ertuğrul, "O süreçte kendi maddi olanaklarımızı oluşturduk. Aynı zamanda KOSGEB de bizi destekledi. Yaklaşık 50 bin liralık nakit, ve kira desteği aldık. Makinelerimizin belirli bir kısmını da KOSGEB karşıladı. İlk başta bize çok büyük destek oldu. KOSGEB'in desteği bizi bu işi yapabileceğimize inandırdı, bize çok faydası oldu." dedi.

Ertuğrul, dijital baskı kullanmadıkları el yapımı duvar saatlerinin çok beğenildiğini dile getirdi. Şule Ertuğrul da profesyonel olarak çektiği saat fotoğraflarını, sosyal medya ve e-ticaret sitelerinde paylaşarak ürünlerini sattıklarını ifade etti.

"İNGİLTERE VE BİRKAÇ ÜLKEYE SAATLERİMİZİ SATTIK"

Yaklaşık 3 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra bu işe başladığını belirten Ertuğrul, saatleri, severek resim yapar gibi boyadığını söyledi. "Müşterilerimizin, ürünleri beğenmeleri 'fotoğraftakinden daha güzel bir ürün geldi.' demeleri bizi çok mutlu ediyor." diyen Ertuğrul, şunları kaydetti:

"İlk başta hobi olarak başladık. Maddi olanağımız olmadığı için dükkan açamazdık veya atölye kuramazdık. Araştırmalarımız sonucu KOSGEB'i keşfettik. KOSGEB ile görüştüğümüzde bize dört dörtlük bir destek sağladılar. Hep arkamızda durdular. Bu sayede ilk başta küçük bir atölyemiz oldu daha sonra ticarethanemizi büyüttük ve kocaman bir sanat atölyesi haline getirdik. Bunların hepsini KOSGEB sayesinde başardık. Yurt dışına bir adım attık. İngiltere ve birkaç ülkeye saatlerimizi sattık. Dönüşler de çok güzel oldu. Bundan sonraki hedefimiz her yerde 'Köhne Clock' saatlerini görmek."
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın