Hindistan düğün gelenekleri şaşırtıyor

Hindistan nüfus fazlalığı ve enteresan gelenekleriyle dikkat çeken bir ülke. Hint dünyasından gelen haberleri birçoğumuz şaşkınlıkla okuyoruz. Özellikle Hintli'lerin evlenme ritüeli ve düğünleri çok konuşuluyor. Peki Hintli'lerin düğün gelenekleri neler? İşte şaşırtıcı ve eğlenceli Hint düğün gelenekleri...

Hindistan düğün gelenekleri şaşırtıyor

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hindistan denilince akla ilk olarak ineğe duydukları saygı geliyor. Ancak ilgi çekici Hint örf ve adetleri bununla da kalmıyor. Peki Hintli'lerin düğün gelenekleri neler? İşte şaşırtıcı ve eğlenceli Hint düğün gelenekleri...

HİNT DÜĞÜN GELENEKLERİ

DRAHOMA: Evlenileceği zaman başlık parası devreye giriyor ve burada kız tarafı erkek tarafına belli bir miktar başlık parası ödüyor. Buna da Drahoma geleneği diyorlar. Ayrıca düğün masrafları da kız tarafından karşılanıyor.

KINA ÇIKANA KADAR: Düğünden önce kına gecesi kültürü Hintlilerde de var fakat bizlerdeki gibi avuç içine kına yapılmıyor. Onlarda Hint motifleri şeklinde Hint kınaları yapılıyor ve gelinin elinden kına çıkana kadar geline koca evinde iş yaptırılmıyor.

NİKAH TÖRENİ: Nikah törenleri ve düğünler toprak üzerinde yapılıyor ve hayat ateşi diye isimlendirilen bir ateş yakılıyor. Çiftler bu ateş etrafında 4 defa yürüdüklerinde nikah gerçekleşmiş oluyor. Tabi Hindu bir rahip eşliğinde nikah gerçekleşiyor.

KURBAĞALARIN EVLENDİRİLMESİ: Kurbağaların evlendirilmesi geleneğine gelince, yağmur tanrısının bunu istediğini söyleyip, kurbağaları birbirleriyle evlendiriyorlar.

KIZ ÇOCUKLARINI KÖPEKLE EVLENDİRME: Hatta diğer bir enteresan gelenekten bahsedecek olursak, kız çocukları 7 yaşını doldurduklarında bir köpekle evlendiriliyor. Bunun sebebi ise gerçek bir evlilik yapana kadar köpekler tarafından o kız çocuğunun korunacağına inanıyorlar.

  • hint
  • hindistan
  • hint düğün gelenekleri
  • hindistan örf ve adetleri
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın