Hindi nasıl pişirilir?

Hindi tarifi yılbaşı sofrası için araştırılıyor. Peki, hindi nasıl pişirilir? Hindiyi pişirmenin püf noktası marine edilmesi ve güzel pişirilmesidir. İşte hiç bilmeyenlerin bile yapabileceği hindi tarifi ve malzemeleri…

Hindi nasıl pişirilir"

Hindi tarifi hem kolay hem lezzetli. Yılbaşı hindi tarifi arayanlar için hiç bilmeyenlerin bile deneyebileceği bir tarif hazırladık. Hindiyi pişirmenin püf noktası marine edilmesi ve güzel pişirilmesidir. Hindi tarifini iç pilavla da hazırlayabilirsiniz.

HİNDİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Tereyağı

Zeytinyağı

Limon suyu

Defne yaprağı

İsteğe göre pul biber, nane, karabiber

Tuz

İsteğe göre salça

HİNDİ TARİFİ

Hindinin iç kısmını kanı çıkana kadar bol suda yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Her ihtimale karşı üzerinde kalan küçük tüyleri de almak için but kısımlarından tuttuğunuz hindiyi ocak üzerinde tütsüleyerek pişirmeye hazır hale getirin.

HİNDİ NASIL PİŞİRİLİR?

Hindiyi daha kısa sürede pişirmek ve yumuşak hale getirmek ve derisini nar gibi kızartmak için önceden marine etmek gerekir.

Diğer bir yöntem ise nane karabiber, defne yaprağı gibi baharatların yanı sıra zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve sirke bulunan bol suda bütün hindiyi buzdolabında bir gün kadar bekletebilirsiniz.

Kararında limon suyu ve sirke gibi asit içeren bileşiklerin bulunduğu bu karışım, baharat tadının hindi etine işlemesini ve etin dağılmadan muntazam bir şekilde dilimlenebilmesini sağlayacaktır.

Tereyağı ve zeytinyağını bir fırçayla hindinin üzerine sürün.

Buna ek olarak bir sos hazırlayın. Limon suyu, kızarmasını ve derinin gerilmesini sağlayacak tuz, hindiye renk ve tat vermesi için arzuya göre bir parça bal, domates salçası ve hardal kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Küçük bir kapta karıştırdığınız marinasyonu hindinin üzerine eşit olarak dağılacak şekilde masaj yaparak sürün.

Pişme esnasında yanmaması için bu aşamada biberiye, fesleğen gibi kuru baharatlara çok fazla yer vermemeye özen gösterin.

Marine ettiğiniz hindiyi, pişme esnasında suyunu salacağı için sığ olmayan derin ve büyük bir fırın tepsisine yerleştirin.

Piştikten sonra da estetik bir görünüm alması ve uslu durması için hindiyi ısıya dayanıklı bir ip yardımıyla but kısımlarından bağlayın.

Kanat kısımlarını tahta şişler ya da ip yardımıyla gövdeye sabitleyin.

Kurumaması için üzerini alüminyum folyoyla kapattıktan sonra fırına uğurlayın. Son yarım saat kala alüminyum folyoyu çıkarmayı unutmayın.

HİNDİ KAÇ DAKİKADA VE KAÇ DERECE ISIDA PİŞER?

Hindiyi önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirebilirsiniz. Pişirme torbası ya da alüminyum folyo kullanmayı tercih edecekseniz ısıyı 175 dereceye kadar çıkartabilirsiniz.

Ortalama 8-10 kişinin afiyetle doyacağı, yılbaşı ya da davet sofralarınız için hazırlayabileceğiniz bütün hindiyi, fırından çıkardıktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin ve parçalara ayırıp servis edin. Afiyet olsun...

Yılbaşına özel mercimek köftesi tarifi

2022 yılbaşı kartı yapımı

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın