Hiç bilmeyenlerin bile yapabileceği 5 adımda baklava tarifi! Nefis Ramazan baklavasının yapılışı

Hazır yufkadan baklava tarifi Ramazan Bayramı'na bir gün kala araştırılıyor. Bayramda evde ailesini mutlu etmek isteyenler kendi baklavasını kendi açıyor. Peki, baklava yapmanın püf noktası nedir? Çıtır çıtır bir baklava için nelere dikkat etmek gerekir? Baklava ustaları baklavanın çıtırlığı için mutlaka 41 kat yufka olmasını tavsiye ediyor. İşte hazır yufkayla 5 adımda baklava tarifi ve malzemeleri...

Hiç bilmeyenlerin bile yapabileceği 5 adımda baklava tarifi! Nefis Ramazan baklavasının yapılışı

Hazır yufkadan baklava tarifi yaparak bayramınızı lezzetlendirebilirsiniz. Hiç bilmeyenlerin bile yapabileceği adım adım baklava tarifi hazırladık. Baklavanın püf noktası 41 kat olması ve şerbetinde limon kullanılmasıdır. Baklavanın çıtır çıtır olmasını isteyenler hamurunda sirke kullanmalıdır.

Virüsün Ramazan Bayramı'na gölge düşürse de gelenekleri yaşatmak isteyenler Ramazan baklavasını deniyor. Hazır yufkadan baklava tarifi malzemeleri arasında baklavalık yufka, tereyağı, ceviz, şeker ve su bulunuyor. Hem pratik hem de lezzetli bir baklava tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre. İşte size hazır yufkayla 5 adımda baklava tarifi ve püf noktası...

HAZIR YUFKADAN BAKLAVA MALZEMELERİ

1 paket baklavalık yufka

250 gr eritilmiş tereyağı

1,5 su bardağı öğütülmüş ceviz (1 1/2 cup)

Şerbeti:

5 su bardağı şeker (5 cup)

5 su bardağı su (5 cup)

1/4 limon kabuğu ile

5 ADIMDA BAKLAVA TARİFİ

1. Baklava tarifi için öncelikle tereyağımızı köpük köpük oluncaya kadar eritiyoruz. Kararmamasına dikkat etmeliyiz. Elimize eldiven giyip, tepsinin her yerini iyice yağlıyoruz.

2. Baklavalık yufkaları sayı olarak tam iki eşit parçaya ayırıyoruz. Bir adet baklavalık yufka alıp üzerine elimizle kuru yer kalmayacak şekilde tereyağı sürüyoruz.

3. Üzerine ikinci yufkayı koyup onun üzerine de tereyağı sürüyoruz. Yufkaların yarısını tamamlayıncaya kadar işlemi tekrar ediyoruz. Adet olarak tam yarısının aralarına tereyağı sürüp üst üste koyduğumuz baklava yufkalarının üzerine boşluk kalmayacak şekilde ceviz içini yayıyoruz.

4. Yufkaların kalan kısmının aralarına tereyağını sürerek işlemi tekrar ediyoruz. Kalan tereyağı en üste iyice sürüyoruz ki baklavamız nar gibi kızarabilsin. Yufkalar bitince baklavamızı arzu ettiğimiz şekilde kesiyoruz.

5. Dilimlediğimiz baklavamızı 200 derecede önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Baklava soğuk şerbet ılık dökülmelidir.

BAKLAVA YAPMANIN PÜF NOKTASI

Limonu şerbet kaynamaya başladıktan sonra kabuğu ile şerbetin içerisine atın. Biz baklavayı önce pişirip tamamen soğuttuktan sonra ılık şerbeti üzerine döktük. Şerbet sıcağa yakın ılık olmalı. Çok kaynar olur ise baklavanız hamurlaşacak çok ılık olursa da baklava şerbeti emmeyecektir.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın