Hem bereketli hem de lezzetli patates çorbası tarifi

Patatesi hem tencere hem de fırın yemeklerinde kullanmayı severiz. Peki, hiç patates çorbası denediniz mi? Mutfakta bereketli sebze denilince ilk akla gelen patates çorbasıyla da hem doyuruyor hem sofralara lezzet katıyor. İşte Bolu usulü patates çorbası tarifi ve malzemeleri...

Bolu denilince akla ilk gelen birbirinden farklı yemekleri oluyor. Peki, Bolu usulü patates çorbasını hiç tattınız mı? Tamamen evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz patates çorbası kış aylarında içinizi ısıtacak. Sözü fazla uzatmadan patates çorbası tarifi ve malzemeleri haberimizde...

BOLU USULÜ PATATES ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

4 adet patates

4 çorba kaşığı yoğurt

1 adet soğan

2 diş sarımsak

3 çorba kaşığı un

1 yumurta

Sıvıyağ

Tuz, su

1 çorba kaşığı tereyağı

Toz kırmızı biber

BOLU USULÜ PATATES ÇORBASI TARİFİ

Yıkanan ve soyulan patatesleri küp küp doğrayın.

Tencereye sıvı yağ ekleyin. Soğanları minik minik doğrayarak yağda kavurun. Ardından patatesleri ve sarımsağı da ilave edin ve karıştırın. Sıcak suyu da ilave edin kaynamaya bırakın.

Diğer tarafta terbiyesi için yoğurt, yumurta ve un biraz su ile çırpılır. Yumuşayan patateslere yavaş yavaş bu karışımı ekleyin. Tuzu da koyduktan sonra birkaç dakika daha pişirin. Ardından üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber dökerek sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın