Hatay'ın vazgeçilmeyen kahvaltılığı

Mutfağıyla meşhur Hatay'da Kırıkhan ciğer kebabı yoğun ilgi görüyor. Peki, Kırıkhan ciğer kebabı nasıl yapılıyor? Kuzu ciğerinden yapılan Kırıkhan ciğer kebabı dürüm olarak sunuluyor. İşte Hataylı ustalardan Kırıkhan ciğer kebabı tarifi ve malzemeleri...

Hatay'ın vazgeçilmeyen kahvaltılığı

AA

Haty'ın meşhur Mutfağıyla meşhur Hatay'da Kırıkhan ciğer kebabı yoğun ilgi görüyor. Peki, Kırıkhan ciğer kebabı nasıl yapılıyor? Kuzu ciğerinden yapılan Kırıkhan ciğer kebabı dürüm olarak sunuluyor. İşte Hataylı ustalardan Kırıkhan ciğer kebabı tarifi ve malzemeleri...

AA'da yer alan habere göre çok sayıda yemek ile tatlı çeşidi bulunan Hatay'da, ustaların elinde lezzet bulan Kırıkhan ciğer kebabı beğeni topluyor.

Kırıkhan ilçesindeki kebap ustaları yoğun talebe yetişmek için sabahın erken saatlerinde güne hazırlık için tezgahlarının başında oluyor.

Kuzu ciğerlerini küp şeklinde doğrayıp toz biberden hazırlanmış sosla harmanlayan ustalar, parçaları şişe dizdikten sonra meşe odunu közünde pişiriyor.

Yanında soğan piyazı, lavaş ve salata konulan ciğer kebabı servis veya dürüm olarak müşterilere sunuluyor.

KIRIKHAN CİĞER KEBABI TARİFİ

Kırıkhan Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Ali Çaydan, Kırıkhan ciğerine çevre il ve ilçelerden yoğun talep olduğunu söyledi.

Yoğun talep sebebiyle kuzu ciğeri bulmakta güçlük çektiklerini belirten Çaydan, şunları kaydetti:

"Kırıkhan ciğeri, taze ve günlük kuzu ciğeri olması gerekiyor. Burada yapılan ciğeri diğer bölgelerde yapılan ciğerlerden ayıran en önemli özellik, küp şeklinde doğranıp ince şişlere takılarak pişirilmesi. Böyle yapılması da ciğerin daha yumuşak olmasını sağlıyor. Ciğer baya bir rağbet görüyor."

ÇEVRE İLLERDEN TATMAYA GELİYORLAR

Sabahın erken saatlerinde tüketilmeye başlanan Kırıkhan ciğer kebabı, genellikle öğle saatlerine kalmadan tüketiliyor. Ciğer kebabını tatmak için Kırıkhan'a çevre il ve ilçelerden gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Yaklaşık çeyrek asırdır ilçede ciğer ustalığı yapan Mustafa Akın, Kırıkhan'da yapılan ciğer kebabında kuzu ciğerinin kullanıldığını söyledi.

  • Kırıkhan ciğer kebabı tarifi
  • Kırıkhan ciğer kebabı
  • Hatay Kırıkhan ciğer kebabı
  • kahvaltıda kebap
  • Hatay
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın