Hamilelikte bebeğe zararlı besinler

Hamilelikte beslenme konusu anne adayları tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. Bebeğin zekâsını da etkileyen beslenme konusu düşük riski açısından da büyük bir öneme sahip. Peki, hamilelikte bebeğe zararlı besinler nelerdir?

Hamilelikte bebeğe zararlı besinler

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hamilelikte bebeğe zararlı besinleri bir araya getirdik. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek isteyen anneler hamilelikte beslenme konusunu araştırıyor. İşte sofrada olmaması gereken riskli besinler...

BİTKİ ÇAYLARI

Bazı bitki çayları düşük riskine sebep olabilir ve mide bulantısı yapabilir. Bu nedenle bitki çayı kesinlikle uzmana sorularak tüketilmelidir.

KONSERVE BALIKLAR VE ÇİĞ ÜRÜNLER

Balık tüketimi omega-3 açısından hamilelikte önemlidir. Fakat konserve ürünlerinde uzun raf ömrü nedeniyle bakteri yükü fazla olabilir. Çiğ balık türleri de hamilelik sürecinde tüketilmemelidir.

KAHVE VE ÇAY

Çayda ve kahvede kafein bulunur. Dolayısıyla fazla miktarda kafein bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebilir. Aşırı kahve tüketiminin düşük riskine yol açtığını ve kafeinin bebeğe de geçtiğini belirten uzmanlar da vardır.

KIZARTMALAR VE TATLANDIRICI

Kızartmalar normal bireylere bile zararlıyken hamilelikte tüketilmesi uygun görülmez. Kızartmalar kansere neden olan maddeyi barındırır. Bu nedenle önerilmez. Birçok hazır gıda ürününde kullanılan tatlandırıcılar hamilelik döneminde tüketilmemelidir.

ALKOL VE SİGARA

Birçok uzman alkol ve sigaranın bebeğin gelişimini olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Alkol ve sigara düşük, bebekte gelişim geriliği ve zeka geriliği gibi sorunlara neden olabilir.

  • hamilelikte beslenme
  • hamilelikte zararlı besinler
  • hamilelik
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın