Astrolojiden deprem sinyali! Astrolog Nilay Dinç, güneş tutulması ile deprem arasındaki ilişkiyi anlattı

Güneş tutulmasının depremle ilişkisinin astrolojideki karşılığı en çok merak edilen konulardan biri. Mor Papatya'ya değerlendirmelerde bulunan Astrolog Nilay Dinç, Güneş tutulması gibi birçok doğa olayının deprem için bazı sinyaller verdiğini söyledi. İşte ünlü astroloğun depremle ilgili öngörüleri…

Astrolojiden deprem sinyali! Astrolog Nilay Dinç, güneş tutulması ile deprem arasındaki ilişkiyi anlattı

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Astrolojinin depremle ilgili öngörüleri birçok kişi için merak konusu. 17 Ağustos 1999 Marmara depremi öncesi Güneş tutulmasının gerçekleştiğini hatırlatan Astrolog Nilay Dinç, Güneş tutulması tarihlerini anlatarak depremlerle ilgili öngörülerini paylaştı. İşte Güneş tutulmasının astrolojideki anlamı…

GÜNEŞ TUTULMASI VE DEPREM İLİŞKİSİ

Öncelikle güneş tutulması nedir? Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle kapatması sonucunda oluşan bir doğa olayıdır.

Güneş'in çok parlak olan ışık hüzmesi Ay'ın karanlık gölgesi ile örtülür ve bu doğa olayı yer küremizden bitki örtümüze, denizlerden iklime kadar birçok doğa olayını beraberinde getirebilir.

Özellikle tam Güneş tutulmaları en keskin etkileri olan tutulmalardır. Özellikle Güneş tutulmasının iz düşümünün gerçekleştiği ülke ve şehirler en çok etki altında kalan yerler olabilir. Ancak her Güneş tutulmasının olduğu yerde deprem olacağını düşünmek yanlış olur çünkü sadece güneş tutulması değil birçok doğa olayı da işaretleri beraberinde getirebilir.

ASTROLOJİ KESİNLİK DEĞİL OLASILIK ÇALIŞMASIDIR

Mesela karıncaların gün yüzüne çıkması toplu ölümler ya da denizde suyun ısınması ya da çekilmelerin olması gibi birçok etkide takip edilmelidir. Astrolojik olarak da Uranüs, Mars, Plüton’un aldığı hizalanmalar ve aldığı sert açılar takip edilmeli ve bunun sonucunda bir olasılık değerlendirilmesi yapılmalıdır. Astroloji hep dediğim gibi bir kesinlik değil olasılık çalışmasıdır. Bu olasılıkta varsayımlardan biri de Ay’ın gölgesi ve karaların aniden soğumasına yol açar bu yüzden tektonik hareketlerde düzensizlikler meydana gelebilir.

17 AĞUSTOS DEPREMİNDEN ÖNCEKİ GÜNEŞ TUTULMASI

Güneş tutulmasının deprem etkisini en yoğun hatırladığımız tarihlerin başında şüphesiz 11 ağustos 1999 gerçekleşen tam Güneş tutulması ve izdüşümünün de Marmara’da gerçekleşmesidir. Güneş tutulması ardında birçok anormal doğa olayları beraberinde gelmiştir. Örneğin, karıncaların yer üstüne ve yüksek yerlere çıkması ve birçok şahite göre deniz üzerinde ışık hüzmesinden suyun fokurdamasına, ısınmasına, sahillerde suyun çekilmesine kadar birçok hareketliliğin gözlemlenmesinin ardından 17 ağustos 1999 da hafızalarımızdan hiç silinmeyecek olan büyük Marmara depremi gerçekleşmiştir.

DEPREM İÇİN BU TARİHLERE DİKKAT

Benim inancım depremler kader değildir ihmaldir ve bizler maalesef doğanın bize verdiği sinyalleri göremezden gelerek de ihmalkâr davranıyoruz. En son 3 yaptığım olasılık çalışmalarına göre 99 depremi öncesi gerçekleşen Güneş tutulmasının iz düşümünün aynısı 3 Eylül 2081 yılında gerçekleşecek ve aynı kaderi yaşatacak mı bilinmez. 

Yine yaptığım araştırma sonucu 1 Haziran 2030 yılında gerçekleşecek Güneş tutulmasının izdüşümü de Ege ve Marmara üzerinde olacak. Bu olasılık dâhilinde bu tarihlerde özellikle Ege ve Marmara için doğa iyi gözlemlenmeli ve tedbir alınmalıdır. Tabi bu olasılık çalışması verdiğimiz tarihler dışında büyük deprem beklemediğimiz ya da olmayacağı anlamına gelmez. Bir deprem kuşağının ülkesi olarak her daim bu konuda hazırlıklı ve dikkatli olmakta fayda var.

Bir örnekte; 3 Ekim 2005 Güneş Tutulmasının çapraz kırılımı Pakistan üzerindeydi ve tam 5 gün sonra 8 Ekim 2005 de 7,6 büyük Pakistan depremi meydana gelmişti.

Benim kanımca birçok uzman bu konu üzerinde çalışmalar yapmalı ciddiye alınması gereken bir doğa olayı olduğu kanısındayım. Güneş in ufacık bile hareketi Dünyamızı ısıtıp soğuturken karanlıkta kalması neden yerküremizi etkilemiyor olsun?

Umarım bu konuda daha çok ve daha iyi çalışmalar getirerek en azından depremleri önceden öngörme olasılığımızı yükseltebiliriz. 

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın