Farklı yemek arayanlara nefis öneri kavun dolması tarifi

MasterChef kavun dolması tarifi merak ediliyor. Peki, kavun dolması nasıl yapılır? MasterChef jüri üyesi Somer Sivrioğlu kavun dolmasının püf noktasının pilavın doğru kavrulması olduğunu söyledi. Kavun dolmasının en az 20 dakika fırında kalması gerekiyor. İşte MasterChef kavun dolması tarifi ve malzemeleri...

Farklı yemek arayanlara nefis öneri kavun dolması tarifi

MasterChef kavun dolması tarifi araştırılıyor. Kavun dolması iç pilav hazırlanarak yapılan bir yemek çeşidi. Kolay gibi görünen ama püf noktaları olan kavun dolması tarifi farklı yemek arayanlara da iyi bir öneri olabilir.

MasterChef jüri üyesi Somer Sivrioğlu kavun dolmasının püf noktasının pilavın doğru kavrulması olduğunu söyledi. İşte kavun dolması tarifi ve malzemeleri...

KAVUN DOLMASININ PÜF NOKTALARI

Pilavın kavrulması ve ön pişirme süresi önemli. Çok pişirirseniz lapa lapa darmadağın olur. Hiç pişirmezseniz yiyemezsiniz. Çünkü pilav yumuşamaz. Denge sağlanmalıdır.

20 dakika fırında durması gerekir.

KAVUN DOLMASI TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER

250 gr koyun-dana karışık kıyma

1 adet kavun

1 fincan pirinç

1 büyük boy soğan

1 kaşık tereyağı

2 kaşık zeytinyağı

2 yemek kaşığı badem

2 yemek kaşığı çam fıstığı

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 çay kaşığı biberiye

1 çay kaşığı kişniş

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

1 kaşık zeytinyağı

KAVUN DOLMASI NASIL YAPILIR?

Kavun tarifi için kavun sapının olduğu yerden kapak şeklinde kesin, çekirdekleri temizleyin ve içini bir miktar oyun.

Bademleri sıcak suda bekleterek kabuklarını soyun. Tavada zeytinyağında hafif kızdırarak badem ve fıstıkları güzelce kavurun.

Kuş üzümlerinin saplarını temizleyerek üzümleri yıkayın. Pirinci yıkayarak 5 dakika kadar haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun.

Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyin. Ardından pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Sırasıyla badem, fıstık, kuş üzümü eklenerek diğer baharatlarla birlikte 5 dakika daha kavurun.

Bütün malzemeleri kavurduktan sonra kavunun içine doldurun ve kavunun kapağını kapatın.

Son olarak 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Kavun dolması tarifi hazır. Afiyet olsun.

En kolay şerbetli tatlı

Sofradan bu 3 besini kaldırın! Yüksek tansiyona neden oluyor

Ülkelerin baş ağrısına ilaçsız tedavi yöntemleri

  • kavun dolması tarifi
  • kavun dolması
  • MasterChef kavun dolması
  • somer sivrioğlu
  • püf noktası
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın