Evden çalışma çocuğu olanlarda tükenmişlik sendromuna neden oldu

Pandemi nedeniyle birçok şirket evden çalışmayı kalıcı hâle getirdi. Araştırmalara göre bu durum özellikle çocuğu olan anne babalarda 'tükenmişlik sendromu'na sebep oldu.

Evden çalışma çocuğu olanlarda tükenmişlik sendromuna neden oldu

Pandemi nedeniyle dünyada ve Türkiye'de evden çalışanların sayısı arttı. Bu durum birçok kişinin psikolojisini olumsuz etkiledi. 

Pandemi öncesinde kimi şirketler tarafından tercihen uygulanan uzaktan çalışma yöntemi artık pek çok şirket için kalıcı hâle geldi. Bu durumun şirket içi motivasyona olan etkileri, çalışan dünyasının temel sorunları arasında yer aldığını söyleyen Lider Koçu Fatih Elibol, şu şekilde konuştu:

"16 binden fazla kişi üzerinde yapılan anket çalışmasına göre katılımcıların yüzde 68'i bu süreçte tükenmişlik hissiyle mücadele ettiğini söyledi. Bu oranın erkek çalışanlarda yüzde 67, kadın çalışanlarda ise yüzde 70 olduğu görüldü. Uzaktan çalışanlardaki tükenmişlik hissinin nedenleri arasında, özellikle çocuğu olan çalışanlarda özel hayat ve iş hayatı ayrımının zorlaşması, bireysel aktivitelere yeteri kadar vakit ayıramama, online toplantıların kimi zaman tüm gün kamera önünde olmayı gerektirmesi, belirsizlikler, alışkanlıkları yaşayamama, adaptasyon sorunu ve kaybetme korkusu gibi gerekçeler yer aldı." 
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın