Evdeki malzemelerle en kolay 3 sulu yemek tarifi

Sulu yemek tarifleri özellikle kış aylarında sevilerek sofralarda yer alıyor. Sulu köfte, bezelye ve nohut yemeği tarifini sizler için bir araya getirdik. İşte en kolay 3 sulu yemek tarifi ve malzemeleri...

Evdeki malzemelerle en kolay 3 sulu yemek tarifi

En kolay sulu yemek tarifleri akşama yakın saatlerde araştırılıyor. Kış aylarında içinizi ısıtacak sulu yemek tarifleri hem midenizi doyuracak hem iştahınızı kabartacak. Sulu köfte, bezelye ve nohut yemeği tarifi hemen hemen herkesin yapabileceği yemekler arasında yer alıyor.

Evdeki malzemelerle en kolay 3 sulu yemek tarifini sizler için hazırladık. Özellikle dolabında nohut ve bezelye bulunduranların işi daha kolay. "Akşam yemeğine ne pişirsem?" diye araştırma yapıyorsanız işte size sulu yemek önerileri...

1. SULU KÖFTE YEMEĞİ

SULU KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

250 gram dana kıyma

1 orta boy soğan

1 su bardağı ince bulgur

1 adet orta boy patates

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı karbonat

SULU KÖFTE TARİFİ

Sulu köfte tarifi farklı yemek arayanlar için kurtarıcı bir ana yemek. Zahmetli gibi görünse de aslında çok kolay. Önce soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince doğrayın.

Kıyma, ince bulgur, yumurta, karbonat, maydanoz ve soğan karıştırılarak iyice yoğurun. Daha sonra tuzu ve karabiberi ekleyerek tekrar yoğurun. Harcı misket büyüklüğünde toplar haline getirin. Köfteleri un serpilmiş bir tepsiye dizin. 5-10 dakika dolapta dinlendirin. Ardından bir tavada kısa süreli ters düz çevirin. Pişirmeyin ama köftelerin rengini değiştirin.

Bu sırada patatasi soyun ve yemeklik dilimleyin. Tencrede yağ ve salçayı kavurun. Dilimlediğiniz patatesleri de ekleyin. Sıcak suyu da ilave ederek kaynamaya bırakın. İlk kaynamadan sonra köfteleri de ekleyin ve orta ateşte pişirin. Sulu köfte akşam yemeğine hazır. Afiyet olsun...

2. BEZELYE YEMEĞİ

BEZELYE YEMEĞİ MALZEMELER

2 adet büyük boy patates

1 adet büyük boy havuç

1 kilogram ayıklanmış bezelye

2 adet küçük boy soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2,5 çay kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı pul biber

2,5 su bardağı sıcak su

Az sıvı yağ

BEZELYE TARİFİ

Bezelye tarifi için önce yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun. Ardından salçayı da ekleyip karıştırın.

Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın ve ekleyin.

Tuzunu ve pul biberini de ilave edip, birkaç dakika daha karıştırın.

Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte 40 dakika kadar yemeğinizi pişirin. Bezelye yemeği hazır afiyet olsun.

3. ETLİ NOHUT YEMEĞİ

ETLİ NOHUT TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı kuşbaşı doğranmış et

1,5 su bardağı haşlanmış nohut

1 kâse yemeklik doğranmış soğan

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı salça

Tuz ve pul biber

ETLİ NOHUT TARİFİ

Eti kuşbaşı doğrayın ve haşlayın.

Soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

Salça, tuz, pul biber ekleyerek 2 dakika kavurun.

Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ekleyin ve karıştırın.

Nohutların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Kaynatana kadar pişirin. Nohutlu et tarifi hazır. Afiyet olsun...

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın