El açması sorina pel tarifi

Zuhal Topal ile Yemekteyiz programının bugünün menüsünde Bingöl'ün geleneksel lezzeti sorina pel var. Yufka severlerin iştahla yiyeceği bir lezzet olan sorina pel az malzemeyle yapılır. Peki sorina pel nasıl yapılır? İşte cevabı...

El açması sorina pel tarifi

El açması sorina pel tarifi merak ediliyor. Peki Bingöl'ün vazgeçilmez yemeği olan sorina pel nasıl yapılır? İşte cevabı...

SORİNA PEL İÇİN MALZEMELER

Yufka ekmek

Yoğurt

Sarmısak

Tuz

Tereyağı

YAPILIŞI

Pişirilip hazırlanan yufkalar 4-5 cm. dürülür. Dürülen yufkalar hamur tahtası üzerinde 4-5 cm. aralıklarla kesilir. Kesilen parçalar dik gelecek şekilde yan yana sıkı sıkıya dizilir.

Dövülen sarımsak yoğurda katılarak sarımsaklı yoğurt işlemi yapılır. Sarımsaklı yoğurt dizilen ekmeğin üstüne dökülür. Daha sonra üzerine kızartılmış tereyağı ilave edilerek yemek servise hazır hale gelir.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın