Edirne'nin meşhur tava ciğeri tarifi ve malzemeleri! Tava ciğerinin püf noktası

Edirne'nin meşhur tava ciğeri tarifi ve malzemeleri! Tava ciğerinin püf noktası
Son Güncelleme:

Edirne'nin öne çıkan lezzetlerinden biri olan tava ciğeri tarifi merak ediliyor. Kurbanlarını kestikten sonra vatandaşların dana ciğerinden tava ciğer yapabileceğini belirten uzmanlar, tava ciğeri yapmanın püf noktalarını anlattı. İşte Edirne tava ciğeri tarifi ve malzemeleri...

AA

Bayramda et ve ciğer tarifleri sofraların vazgeçilmezi oluyor. Evde kendiniz Edirne tava ciğeri yapabilirsiniz. Tava ciğerinin püf noktası ise ince doğranmasıdır. Kurban Bayramı'nda evde kalmayı tercih edenler için tava ciğeri tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, vatandaşların kurbanlık danaların ciğerinden Edirne usulü tava ciğer yapabileceğini belirterek tarifini yaptı.

TAVA CİĞERİNİN PÜF NOKTALARI

Kurbanlarını kestikten sonra vatandaşların dana ciğerinden tava ciğer yapabileceğini belirten Dinar, tava ciğerinin püf noktalarını şöyle anlattı:

"Tava ciğerimizi dananın karaciğerinden yapıyoruz, ciğer mutlaka ve mutlaka dana karaciğeri olmalıdır. Ciğeri doğrama tahtasına yatırıyoruz ve keskin bir bıçakla üzerindeki zarı alıyoruz ve daha sonra ince ince doğruyoruz. Ne kadar ince doğranırsa o kadar güzel olur. Tabii doğranırken içerisindeki sinirlerini de alıyoruz." 

TAVA CİĞERİ NASIL YAPILIR?

Kevgire konulan tava ciğerin bol sudan geçirildiğini anlatan Dinar, şunları kaydetti:

"Ciğerimizi 20-25 dakika sudan geçirdikten sonra bekletiyoruz. Sonra bir kez daha bol sudan geçirdikten sonra üzerine çok az tuz atıyoruz ve bir saat beklemeye bırakıyoruz. 

Pişirme kısmında ise doğranmış ciğerlerimizi buğday ununa boca ediyoruz.

İyice karıştırdıktan sonra kızgın ayçiçek yağımızla 120 derecede pişiriyoruz. 

1 dakikada pişen ciğerlerimizi görüyoruz. Dünyanın en güzel kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif ciğeri masanıza geliyor. 

Tabii tava ciğerin yanında Karaağaç'ta yetişen en tatlı acısını yiyoruz. 

Ciğer ve biber için ne diyor ünlü şair Beyazıt Sansı, 'Tavası var ciğeri var, yanında da biberi var abe güzel Edirne'm sende daha neleri var'. Afiyet olsun efendim."

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın