Çocukların beyin gelişimini destekliyor! İşte o muhteşem besinler

Çocuklarımız için sağlıklı ve vitaminli besinleri tercih ettiğimizde gelişimlerine destek olur. Fiziksel gelişimin yanında beyin gelişimi içinde oldukça önemlidir. İşte o muhteşem beyin gelişimini destekleyen besinler...

Çocukların beyin gelişimini destekliyor! İşte o muhteşem besinler

Çocukların küçük yaşlardan itibaren gelişimlerini desteklemek için birçok yönteme başvururuz. Bunlardan en önemlisi sağlıklı ve doğru besinleri tercih etmektir. Doğru besin tercihi çocuklarda fiziksel ve beyin gelişimine de katkı sağlar. İşte gelişimi destekleyen o besinler...

Yumurta

Yüksek protein oranıyla öne çıkan yumurta çocuklarda konsantrasyonu artırır. Yumurta B12, D ve E vitaminiyle ön plana çıkar.

Balık

En iyi D vitamini kaynakları arasında gösterilen balık çocukların hafıza kaybına karşı beynini korur. Uzmanlar çocuklara özellikle Omega-3 içeren balıkları yedirmenin faydalı olacağını dile getiriyor.

Yoğurt

Çocuklara yoğurt yedirmek, beyin aktivitesini artırır.

Doğal et

Çocuklara doğal et tercih etmek önemlidir. İçinde farklı maddelerin olmamasına dikkat edilmeli.

Yeşillik

Yeşillikler içerisinde kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, çinko ve A, C, E, K vitaminleri konusunda oldukça zengindir. Vitamin deposu, ıspanak, lahana gibi sebzeleri çocuğunuza tükettirmeniz ileri yaşlarda hasta olmalarını engeller. Ispanak ve lahana yeni beyin hücrelerinin gelişmesini ve büyümesini sağlar.

Elma ve Erik

Çocuklar bazen kendini halsiz ve yorgun hissedebilir. Bazen tatlı yemek isteyen çocuklara elma ve erik yedirebilirsiniz. Mevsiminde tüketilen bu meyveler antioksidan içerir.

Kuruyemiş

Protein, vitamin ve mineraller ile dolu kuruyemiş çeşitlerinden özellikle fındık çocuğunuzun sinir sistemini mutlu eden besinler arasında gösterilir.

  • çocuk
  • beyin gelişimi
  • besin
  • zeka
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın