Cilt lekelerini gideren maske tarifi Pirinç maskesi cilt lekelerini geçiriyor!

“Cilt lekeleri nasıl gider?” sorusunun cevabı araştırılıyor. Evde kalınan şu süreçte cilt bakımı yapmayı seven kadınlar cilt lekelerini gideren maskeler deniyor. Peki, hiç pirinç maskesini denediniz mi? Eğer cilt lekelerini geçirecek bir yöntem bulamadıysanız pirinç maskesi tam size göre. Hem ekonomik hem kolay. “Pirinç maskesi nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı ve maskenin cilde faydası hakkında merak edilenler haberimizin detayında sizlerle…

Cilt lekelerini gideren maske tarifi  Pirinç maskesi cilt lekelerini geçiriyor!

Evde cilt bakımı yapanlar cilt lekelerini gideren maske tariflerini deniyor. Bunlardan biri olan pirinç maskesi ciltteki lekeleri açıyor. Evde bulunan malzemelerle yapılabilen pirinç maskesinin tarifi oldukça kolay. Pirinç, süt ve bal karışımından hazırlanan pirinç maskesinin cilt lekelerine etkisini kısa sürede fark edeceksiniz. “Pirinç maskesi nasıl yapılır? Cilt lekeleri nasıl gider?” sorularının yanıtı ve maskenin cilde faydası hakkında merak edilenler haberimizin detayında sizlerle…

YÜZ GENÇLEŞTİRİCİ EN İYİ JAPON MASKESİ

Evde cilt maskesi tarifleri deneniyor. Pirinç yüzyıllardır kullanılan kozmetik iyileştirme aracı olarak kabul edilmekte ve özellikle Japon kadınları tarafından beğenilmektedir. Bu yüz maskesi (tarifi aşağıda verilen) hücre yenilenmesini uyaran, yaşlanmayı geciktiren ve ciltte kan akışını arttıran B vitamini kompleksi açısından zengindir. Kısacası parlayan yüz görünümü için ihtiyaç duyduğunuz her şey bu yüz maskesinde mevcuttur.

Japon kadınlarının güzellik ve gençlik sırlarını öğrenin ve cildin erken yaşlanmasını önleyin.

Kusursuz cilt formunu korumak ve erken yaşlanmayı önlemek için, Japon kadınları pirinçten yapılmış bir yüz maskesi kullanır.

Pirinç, süt ve bal ile yapılan şifa veren bu yüz maskesi favoriniz haline gelecek çünkü kullanıldıktan sonra cildiniz pürüzsüz, canlı, çok yumuşak, ipeksi ve parlak olacaktır.

MALZEMELER

2-3 çorba kaşığı pirinç

1 çorba kaşığı süt

1 çorba kaşığı bal

HAZIRLANIŞI

1) 2-3 çorba kaşığı pirinç koyup yumuşayana kadar pişirin (soğuk suya çiğ pirinç koyun ve orta ateşte yavaş yavaş pişirin.

2) Pirinç pişince süzün. Suyunu dökmeyin.

3) Kaynamış ve süzülmüş pirinci soğuk suyla yıkayın ve içine 1 çorba kaşığı ılık süt ekleyin. 1 çorba kaşığı balı da ekleyip karıştırmaya devam edin.

4) Karışım birleştiğinde, temizlenmiş yüz ve boynunuza maskeyi uygulayın.

5) Yarım saat bekletin ve pirinç suyu ile durulayın.

Pirincin listelenen özelliklerinin yanında, pirinç suyu da yüzü nemlendirir, antioksidanlar içerir ve ultraviyole ışınlarının emilimini sağlar. Bu özelliği bakır ile ilişkilendirilebilir, bu melanin oluşumunu yavaşlatır ve böylece pigmentli lekelerin oluşumunu önler ve var olanları hafifletir.

Pirinç suyunu 4 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Tonik olarak sabah akşam yüzünüze sürüp, buz kalıpları içerisinde dondurarak yüzünüze masaj yapmak için kullanabilirsiniz.

Yüz canlandırıcı ve cildi gençleştiren pirinç maskesi tarifi.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın