Cildinize uygulama yaptırmadan bir kere daha düşünün! Cilt lekelerine sebep olabilir

Cilde uygulanan bazı tedaviler ömür boyu kalıcı hatalara dönüşebiliyor. Son zamanlarda cilt bakımında kullanılan iğneli ya da cildin içine müdahale eden bazı ürünlerin ev tipi olanlarının yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, hatalı uygulamaların cilt lekesi, kalıcı izler ve cilt hastalıklarına sebep olabileceğini söyledi.

Cildinize uygulama yaptırmadan bir kere daha düşünün! Cilt lekelerine sebep olabilir

DHA

Son yıllarda cilt bakımına olan ilginin artması evde yapılan uygulamaları da artırdı. Hatalı tedavilerin cilt lekesi ve rahatsızlıklarını artırdığını belirten uzmanlar, özellikle evde iğneli uygulamalara karşı uyardı.

DHA'ya açıklamalarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi A. Nilhan Atsü, bilinçsizce kullanılan cilt ürünlerinin yanlış kullanımında oluşabilecek tehlikeleri anlattı.

Dr. Öğretim Üyesi A. Nilhan Atsü "Arkadaş önerisine, reklama dayalı, ev tipi, invaziv uygulamalar sıkıntı yaratabilir. Hatalı uygulamalar sonrasında deride enfeksiyondan tutun, leke, kalıcı izler ve kalıcı cilt hastalıklarına kadar bir seri rahatsızlık görebiliriz." dedi.

"EVDE İĞNELİ UYGULAMALAR KALICI ZARAR VEREBİLİR"

Evde uygulama yapılacaksa dahi doktor tavsiyesi ve yönlendirmesi olması gerektiğinin altını çizen Dr. Atsü, şu bilgileri verdi:

"Arkadaş önerisine, reklama dayalı, ev tipi, invaziv uygulamalar sıkıntı yaratabilir. İnvaziv sözcüğünden kastımız; girişimsel, iğneli, bedenin ve derinin içine müdahale edilen uygulamalardır. Bunları iyice araştırmak gerekir. Aksi takdirde olumsuz sonuçları olabilir. Hatta bunlar kalıcı sonuçlar bile olabilir. Kullanıcı kişi, sağlık eğitimi olmayan biriyse iğneli bir uygulamada onun ayarını, derinliğini ve hangi lezyona, ne şekilde uygulanacağını bilemez. Dolayısıyla hatalı uygulamalar sonrasında deride enfeksiyon, leke, kalıcı izler ve kalıcı cilt hastalıklarına kadar bir seri rahatsızlık görebiliriz. Ve bu olumsuz sonuçlar, uzun meşakkatli, tedavi süreçlerine neden olabilir. Gençlik, güzellik arzusuyla yapılan bilinçsiz uygulamaların sonucu aylarca, yıllarca tedavi ya da kalıcı hastalıklar ile yüz yüze kalmak olmamalıdır. Ancak ehil ellerde bir mahsuru yoktur. Öncelikle invaziv uygulamaları asla ev ortamında önermiyoruz. Klinik ortamda ve hekim tarafından uygulanması şartıyla yapılmalıdır."

"MARKET ÜRÜNÜ DEĞİL DERMOKOZMETİK ÜRÜN TERCİH EDİN"

Kullanılan aletlerin yanı sıra bakım ürünlerinin de dermatolog önerisi ile alınmasının faydalı olacağını ifade eden Dr. Atsü, "Market ürününden ziyade, tercihen dermatolog önerisiyle dermokozmetik ürün kullanılmalı. Bu ürünler standart olamaz çünkü her bireyin deri özellikleri birbirinden farklı. O yüzden ideali dermatolojik danışmanlık hizmeti aldıktan sonra kişinin yaşına, cinsiyetine, deri özelliklerine, beklentisine uygun ev bakım ürünlerinin kullanılmasıdır." dedi.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın