Çerkez tavuğu tarifi

En güzel Çerkez tavuğu tarifi

Çerkez tavuğu tarifi

Malzemeler:

● 1 adet bütün tavuk

● 2 dilim bayat ekmek içi

● 3 diş sarımsak

● 1.5 su bardağı ceviz içi

● 1 çay kaşığı tuz

● Karabiber

● Toz kişniş.

Sos için: Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber

● 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

● Soğanı soyup dörde bölün ve havucu soyup dilimleyin.

● Tavuk eti, soğan, havuç, karanfil ve maydanozu tencereye alıp az suyla tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.

● Ilındıktan sonra tavuk etlerini çok ince didikleyin.

● Ekmek içlerini ufalayın.

● Sarımsakları soyup ezin.

● Ekmek içleri, tavuk suyu, pul biber, karabiber, sarımsak ve ayçiçeği yağını robota alıp karıştırın.

● Ceviz içlerini ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.

● Ardından tavuk parçalarını bir kaba alıp taratoru ilave edin.

● Sosla tavuğu iyice karıştırın.

● Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın