Ürgüp köftesi nasıl yapılır?

Çalışan kadınlar ve akşama ne pişirsem diye kara kara düşünenler Ürgüp köftesi tarifi tam da size göre. Ürgüp köftesi hem lezzetli hem pratik bir tarif. Peki Ürgüp köftesi nasıl yapılır? İşte cevabı...

Ürgüp köftesi nasıl yapılır"

Ürgüp köftesi tarifi merak ediliyor. Akşama ne pişirsem diyorsanız hızlıca hazır olan bu köfte tarifini deneyebilirsiniz. Peki Ürgüp köftesi nasıl yapılır? İşte cevabı...

ÜRGÜP KÖFTESİ MALZEMELER

- 500 gram dana kıyma

- 7 adet patates

- 1 adet kuru soğan

- 3 diş sarımsak

- 1 tutam maydanoz

- 1 adet yumurta

- 3 yemek kaşığı irmik

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

KIZARTMAK İÇİN

- un

- fındıkyağ

HAZIRLANIŞI

Patateslerin kabukları soyulur. Rendelenir ve suyu sıkılıp bol yağda kızartılır.

Dana kıyma geniş bir kaba alınır. İçine kuru soğan, patates ve sarımsak rendelenir. Tutması için 1 yumurta kırılır ve irmik konur.

Tuzu, karabiberi atılır. Doğranan bir tutam maydanozla birlikte özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Parmak şekli verilir. una bulanır ve bol yağda kızartılır.

Ürgüp köfteler kızartılan kibrit patateslerle birlikte sunuma alınır.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın