Bu besini tükettiğinizde sütünüz artacak! Doğal yöntemlerle anne sütünü artırın

Anne sütü bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir. Besin kaynağı olarak bebekler için oldukça önemli olan anne sütü bazı durumlarda azalabilir. Peki, anne sütünü artırmanın yolları nelerdir. Anne sütünü doğal besinlerle artırmanın yollarını araştırdık. İşte o besinler…

Bu besini tükettiğinizde sütünüz artacak! Doğal yöntemlerle anne sütünü artırın

Kadınlara verilmiş kutsal görevlerden biri olan annelik çok değerlidir. Bir kadının doğum yapması ve doğurduğu çocuğa bakması en önemli görevidir. Bebeğin fiziksel ve zihinsel olarak gelişim sağlaması için gerek olan anne sütü en önemli besin kaynağıdır. Bazı dönemlerde anne sütü azalabilir ve yeteri kadar süt verilemeyebilir. Peki, anne sütünü doğal yollarla artırmanın yolu var mıdır? Sizler için sütünüzü arttırabilecek doğal besinleri araştırdık. İşte o besinler...

Fesleğen

Fesleğen yapısında karoten, nisain, tiamin ve demir gibi vitaminleri barındırır. Anne sütünün artmasına yardımcı olur.

Göğse sıcak kompres uygulamak

Bebeğinizi emzirmeden önce göğsünüze sıcak su torbası ile kompres uygulamak kan dolaşımınızı hızlandırarak sütün rahatça gelmesini sağlayacaktır.

Uyku

Anne bebeğini uykuya yatırdıktan sonra kısa da olsa uykuya dalması gerekir. Annenin dinlenmesi sütünün artmasını sağlar.

Rezene

Rezene anne sütünün artmasını sağlar. Her gün bir bardak rezene çayı tüketmek sütün artmasını sağlar.

Yulaf

Demir eksikliğiniz bulunuyorsa sütünüz azalabilir. Yulaf tüketirseniz demir eksikliğiniz azalır. Böylece sütünüzde artar.

Sıvı tüketin

Günde en az 2,5- 3 litre su tüketmemiz gerekir. Süt verdiğiniz dönemlerde su tüketiminize dikkat ettiğiniz takdirde sütünüz de artacaktır.

Tarçın

Tarçın baharatı hem anne sütünü arttırır, hem de annenin sütüne lezzet katacaktır.

Sarımsak

Sarımsak hem anne sütünü artırır hem de kalitesini ve miktarını artıracaktır.

  • anne sütü
  • anne sütünü artırmanın yolları
  • bebek
  • anne
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın