Bitkisel sütlere fındık sütü de eklendi! Fındık sütü neye iyi gelir?

Badem sütü, soya sütü gibi bitkisel sütlerin yanına son yıllarda yapılan çalışmalarla fındık sütü de eklendi. İçeriğinde birçok vitamin barından fındık sütü, laktoz içermemesi sebebiyle diğer sütlerin yanında alternatif oluyor. Peki, fındık sütü neye iyi gelir?

Bitkisel sütlere fındık sütü de eklendi! Fındık sütü neye iyi gelir"

IHA

Son yıllarda bitkisel sütlere ilgi arttı. Bunlardan biri de fındık sütü oldu. Peki, fındık sütü neye iyi gelir? İşte sağlık için faydaları saymakla bitmeyen fındık sütünün faydaları...

İHA'ya açıklamalarda bulunan İşletmeci Ayhan Akten, Giresun kalite fındıktan ürettiği fındık sütünü ülke genelinde yaygınlaştırmayı amaçladığını belirterek fındık sütünün faydalarını anlattı.

Badem sütü, soya sütü gibi bitkisel sütlerin yanına son yıllarda yapılan çalışmalarla fındık sütü de eklendi. Kalp dostu olan fındıktan üretilen süt, vucüdü son derece dinç tutuyor. Hem de laktoz içermemesi sebebiyle inek sütüne karşı bir alternatif oluyor.

Giresunlu İşletmeci Ayhan Akten, coğrafi tescilli Giresun kalite fındıktan ürettiği fındık sütünün sağlık için çok faydalı olduğu belirterek şu şekilde konuştu:

“Fındık sütü hakikaten insan vücudu için son derece yararlıdır. İçerisinde laktoz barındırmıyor. B1, B2 ve B6 vitamini bulunuyor ve çok iyi bir antioksidan özelliği var. Dolayısıyla insan vücudunu son derece dinç tutuyor ve ferahlatıyor. Sinir sisteminden sindirim sistemine kadar birçok etkileri var. Fındık aynı zamanda kalp dostudur ve kalp damarlarını açan bir üründür. Dolayısıyla bizde bu çalışmayı yaparak fındık sütünü değişik bir tatla insalarımızın beğenisine sunduk.” 

Fındıktan ürettiği bir çok ürünle beraber fındık sütünü de ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediğini söyleyen İşletmeci Akten, fındıktan yeni ürünler yapmaya devam edeceklerini belirtti.

KİLO VERMEK İSTEYENLERE ÇÖZÜM: FINDIK SÜTÜ

Fındık sütünün veganlar ve kilo vermek isteyenler için harika bir ürün olduğunu belirten Akten “Fındık sütünü, inek sütüne ve diğer sütlere alternatif olarak sunuyoruz. Fındık sütünü tamamen doğal olarak ürettik. Herhangi bir katkı maddesi kullanmıyoruz. Ayrıca diyet yapanlar için uygun bir üründür.” ifadelerini kullandı.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın