Benim Yemeğim ilik suyu sosuyla bonfile tarifi! Benim Yemeğim 23 Mart menüsü

Birbirinden farklı yemeklerin püf noktalarının paylaşıldığı Benim Yemeğim yemek yarışmasının bugünkü menüsü bonfile oldu. 'Bonfile nasıl yapılır? Bonfilenin püf noktası nedir?' gibi soruların cevabını merak ediyorsanız tarif defterinizi alın ve ekran karşısına geçin. Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim 23 Mart menüsü ilik suyu sosuyla bonfile tarifi haberimizde...

Benim Yemeğim ilik suyu sosuyla bonfile tarifi! Benim Yemeğim 23 Mart menüsü

Benim Yemeğim 23 Mart menüsü bonfile tarifi oldu. Şef Rafet İnce'nin yemek yapmanın püf noktalarını paylaştığı Benim Yemeğim yemek yarışması mutfağı sevenler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Yarışmacılar bonfile yaparak ilik suyu sosuyla tariflerini birbirlerine ve Şef Rafet İnce'ye beğendirmeye çalışacak. Tarif defteri tutanlar için bonfile tarifi ve ilik suyu sosu tarifi sizlerle...

BONFİLE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

300 gram bonfile

2 adet kuşkonmaz

1 adet havuç

6 yemek kaşığı antep fıstığı

2 yemek kaşığı soya sosu

2 adet arpacık soğan

Mısır püresi için:

1 adet haşlanmış mısır

Yarım su bardağı süt

1 çay kaşığı mahlep

1 çay kaşığı muskat

İlik suyu sosu için:

2 adet kemikli ilik

Yarım kereviz

1 adet havuç

1 adet soğan

1 defne yaprağı

1 sarımsak

3 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı esmer şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

6 yemek kaşığı kuru fasulye

1 tatlı kaşığı nişasta

İLİK SUYU SOSUNUN YAPILIŞI

Bonfile için önce ilik suyu sosunu hazırlayalım. Kemik, kereviz, soğan, sarımsak, karabiber. Defne yaprağı, esmer şeker, tereyağı ve salçayı tencereye atıp 15 dakika karamelize olana kadar kavuruyoruz. Kaynayan kemiklere 1,5 litre sıcak su ilavesi yapıp 30 dakika boyunca kaynatıyoruz. Zeytinyağı ve nişastayı kavuruyoruz. Kaynayan kemik suyunu nişastaya ekliyoruz. Soğan, soya sosu, zeytinyağı ve fasulyeyi kavurarak sosumuzla birleştiriyoruz.

BONFİLENİN YAPILIŞI

Bonfileyi karabiber, tuz ilavesi ve soya sosuyla kaplıyoruz. Streç filmle sarılan bonfileyi 180 derecede 12 dakika boyunca pişiriyoruz.

MISIR PÜRESİNİN YAPILIŞI

Mısır, süt, mahlep ve muskatı karıştırarak püre haline getiriyoruz. Püreyi tavada çektiriyoruz.

BONFİLE GARNİTÜRÜNÜN YAPILIŞI

Tavada zeytinyağı ile kuşkonmaz ve havuçları kızartıyoruz. Pişen bonfileyi çok fazla bastırmadan keserek, malzemeleri tabaklıyoruz.

  • bonfile tarifi
  • Benim Yemeğim bonfile
  • Benim Yemeğim 23 Mart menüsü
  • Şef Rafet ince
  • ilik suyu sosu tarifi
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın