Bebek gazı için 7 öneri! Ağlama nöbetleri için deneyin

Yeni doğan bebeklerde uzun bir süre gaz sorunu geçmez. Peki, bebek gazı nasıl geçer? Bebekler her gün 13 ila 21 kez gaz çıkarırlar. Bu olmadığında ise hem huzursuz olurlar hem de ağlarlar. İşte ebeveynler için bebek gazına 5 öneri…

Bebek gazı için 7 öneri! Ağlama nöbetleri için deneyin

Bebekte gaz sorununu çözmek için bebeğin gazı olup olmadığını nasıl anlayacağınızı, bebeklerde gazın nasıl giderileceğini, emzirilen bebeklerin gazını hangi yiyeceklerin oluşturduğunu ve ne zaman çocuk doktorunuza başvurmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor.

BEBEK GAZI NASIL GEÇER?

1. Bebeğin midesini ovalayın: Gazdan kurtulmak için bebeğin midesini hafifçe ovun. Bebeği sırt üstü yatırın ve parmaklarınızla az baskı uygulayarak karnına masaj yapın. Bu, gazı sindirim sistemine doğru hareket ettirir ve vücuttan dışarı atar.

2. Bebeğinizi dizlerinizin üzerine yatırabilir veya ön kollarınız ile karnının altından tutarak sırtına nazikçe masaj yapabilirsiniz. Gaz, mideye uygulanan basınçla rahatlayabilir, huzursuzluğunu geçirebilir.

3. Bebeğinizi krizlerden önce besleyin: Bir bebeğin ağlaması tahmin edilemez, özellikle de çok küçükken. Ancak bebeğiniz ne kadar çok ağlarsa o kadar çok hava yutar (ve o kadar çok gazı olur). Bu nedenle, daha sonra açlıktan kaçınmak için bebeklerin erken açlık ipuçlarını öğrenmek önemlidir.

4. Bebeğinizi masaj yapın: Masaj bazen gazı gidermeye yardımcı olabilir. Bebeğinizin karnına hafifçe masaj yapın, ardından omuzlarını, sırtını ve bacaklarını ovalayın. Bu, gaz çıkarmak için yeterince rahatlamasına yardımcı olabilir.

5. Ilık su verin: Bebeğiniz gaza geldiğinde biraz ılık su verin. Suyun sıcak olmadığından emin olun. Bebeğin boğazı hassas olduğundan dokunmaya duyarlı olmayan ılık su verin. Bebeği ılık suda da yıkayabilirsiniz. Vücudu rahatlatır ve ayrıca gazı iyileştirir. Suyun sıcaklığı, gazı serbest bırakmak için gaz cebini genişletir.

6. Formül süt vermekten kaçının: Bazen bebeğin formül sütü sindirmesi zaman alır. Formül sütündeki bazı maddeler bebeğin midesinde gaz oluşturabilir. Formül sütü içtikten sonra bebeğin gaz alıp almadığını gözlemleyin. Eğer öyleyse, vermeyi bırak.

7.Hareket ettirin: Bebeğinizle oynayın. Gazın vücudun önüne çıkmasını sağlamak için eğlenceli aktivitelere katılın. Örneğin, onu dışarı çıkarın veya bebek bakıcısı yapın ve oynayın. Bu, bebeğin vücut hareketlerini artırmak ve gazın gazın vücuttan geğirme veya osuruk şeklinde çıkmasına yardımcı olacaktır.

En uyumsuz 3 burç! Sürekli gıcıklık yaparlar

  • bebek gazı
  • bebeklerde gaz
  • ebeveyn
  • Bebekte gaz sorunu
Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın