Akşam yemeğine kolay Harem güveci tarifi

Harem güveci tarifi akşam menüsü için araştırılıyor. Peki, Harem güveci nasıl yapılır? Harem güveci, eti, arpa şehriyesi ve beşamel sosu olmak üzere üç aşamada yapılıyor. İşte akşam yemeğine nefis yemek tarifi...

Akşam yemeğine kolay Harem güveci tarifi

Akşam yemeğine farklı yemek tarifi araştıranlar Harem güveci tarifini merak ediyor. Harem güveci, adı üzerinde güveçte servis ediliyor. Nefis beşamel sosuyla iştah kabartan Harem güveci kolay etli yemek tarifleri arasında yer alıyor. Akşam menüsüne hâlâ karar vermediyseniz nefis bir yemek tarifi olabilir. Evde bulunan malzemelerle Harem güveci tarifi haberimizde...

HAREM GÜVECİ MALZEMELER

1 kilo dana kuşbaşı

1 su bardağı arpa şehriye

1 adet kuru soğan

2,5 çay bardağı sıvı yağ

2 adet sivri biber

3 adet domates

Tuz, pulbiber ve karabiber

BEŞAMEL SOSU İÇİN

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağ

1 su bardağı süt tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN

Rendelenmiş kaşar peyniri

HAREM GÜVECİ TARİFİ

Harem güveci tarifi için önce etle soğanı soteleyin. Etler suyunu çekene kadar tencerenin kapağını kapatın.

Sıvı yağı ekleyip 10 dakika soteleyin. Domates ve biberleri yemeklik doğrayıp etlere ekleyin. Tuzu ve karabiberi de ilave edip kısık ateşte pişirin.

Etler pişerken arpa şehriyeleri de 1 çay bardağı sıvı yağda kavurun. Pembeleşince üzerine tuz, karabiber ve 2 su bardağı sıcak su ekleyip pilav gibi pişirin. Et pişince şehriye pilavıyla birleştirip karıştırın.

Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın. Öce yağ ve unu kavurun. Kokusu çıkınca sütü ve diğer malzemeleri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra birkaç kere karıştırın ve altını kapatın.

Etli malzemeyi güveçlere bölüştürüp üzerine sosu yayın. En üste de kaşar rendesi ekleyip 200 derecede ısıttığınız fırına verin. Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak servis edin. Akşam menüsüne Harem güveci hazır. Afiyet olsun...

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın