5 adımda bol limonlu kısır tarifi! Kısır nasıl yapılır?

5 adımda bol limonlu kısır tarifi! Kısır nasıl yapılır?
Son Güncelleme:

Kısır nasıl yapılır? Kısır malzemeleri nelerdir? gibi soruların cevabı merak ediliyor. Kısırı hem ara öğünlerde hem de salata yerine tüketebilirsiniz. İşte 'Kısır nasıl yapılır?' sorusunun cevabı ve bol limonlu, nar ekşili kısır tarifi...

Pikniklerin, günlerin ve ara öğünlerin vazgeçilmezi kısır tarifi ve malzemeleri araştırılıyor. Şu an koronavirüsten dolayı imkânlar kısıtlı olsa da durumu fırsata çevirenler tatil keyfinde "Kısır nasıl yapılır?" sorusunun cevabını merak ediyor. Kısır malzemeleri arasında bulgur, domates, turşu, yeşil soğan, kıvırcık, limon, nar ekşisi ve baharatlar yer alıyor. İşte pikniklerin olmazsa olmazı 5 adımda nefis kısır tarifi...

KISIR TARİFİ MALZEMELERİ

2 su bardağı ince bulgur

2 çorba kaşığı salça

2 adet limonun suyu

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

Yarım su bardağı nar ekşisi

İsteğe göre salatalık turşusu

Yarım demet maydonoz

5 dal taze soğan

1 tatlı kaşığı tuz

KISIR TARİFİ YAPILIŞI

1. Ufak bir tencereye iki su bardağı ince bulgur ekleyin. Üzerine yaklaşık 1,5 su bardağı kaynar su ilave edin.

2. Tencerenin kapağını kapatın ve şişmesi için bir sofra bezine sarın. Sıcak buhar ve su bulgurları pişirene kadar kapak kapalı kalmalıdır.

3. Bulgur suyunu çekince kapağını açın. Üzerine iki çorba kaşığı domates salçası ilave edin. Daha sonra yaklaşık bir çay bardağı kadar sızma zeytinyağı da ekleyin ve karıştırın.

4. Yağ ve salçayı iyice karıştırdıktan sonra limon suyu ve nar ekşisini de harmanlayın.

5. Son olarak önce tuzu ardından diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz. Kısırınız hazır. Afiyet olsun.

SOĞAN KOKUSU İSTEMEYENLER İÇİN

Kokusundan dolayı taze soğan kullanmak istemiyorsanız kısır için kullanacağınız normal kuru soğanı salçayla kavurup öyle kullanın. Böylece kısırda soğan kokusu olmayacaktır. 

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın