2021 moda dünyasında trend kıyafetler

2021 moda dünyasında öne çıkan trendler bir yandan eskiye götürüyor bir yandan da modern hayata uyarlanan eskiyi hatırlatıyor. 2021'de konfor bakımından rahat olan eşofman ve triko takımlar ön plana çıkarken fırfırlarla donatılan elbiseler hem klasik hem de modern bir tavır yakalamanızı sağlıyor. İşte 2021 modasında öne çıkan kıyafetler...

2021 moda dünyasında trend kıyafetler

2021 modası trendlere göre hızla değişiyor. Bu sene pandeminin de etkisiyle evde rahat edebileceğimiz eşofmanlar ve triko takımları sık sık vitrinlerde görmeye başladık. Hatta XL rahatlığını hepimiz biraz abarttık diyebiliriz. Durumun farkında olan olan firmalar trendleri ve modayı bir araya getirdi. Ortaya biraz rahat biraz da işçiliği yüksek kıyafetler çıktı.

Alem Dergisi'nde yer alan habere göre 2021 modasında Röneasans etkileri, wide-leg jean'ler, triko takımlar ve eşofmanlar çok tercih ediliyor. İşte modada son trendler...

1. XL Formlar

Oversize trendi, 90'lardan bu yana moda dünyasındaki popülaritesini hiç kaybetmedi. Sokak stiliyle özdeşleştirilse de lüks moda markalarının podyumlarında da kendine yer buldu. 2021 yılının moda trendleri ise XL formlara biraz zanaat ve işçilik eklemekte sakınca görmüyor. İddialı postürler ve usta işi formlar bir yana dursun konfor manifestosu geçerliliğini hala koruyor.

2. Wide-Leg Jeans Geri Dönüyor

Farrah Fawcett bir dönemi şekillendiren saçlarıyla olduğu kadar geniş paçalı pantolonlarıyla da stil belleğimizdeki yerini korumayı başardı. 2020'nin konforu ön plana çıkaran kıyafet seçimlerinde wide-leg jean'ler ön plana çıksa da 2021'nin moda trendleri arasında başrolde yer almayı başarıyor. Wide-leg jean'ler retro siluetleriyle stilinizde yüksek çeşitlilik sağlarken, formu gereği hareket alanınızı da bir hayli genişletiyor. İster referansınızı 70'lerden alıp kahve tonlarıyla kombinleyin isterseniz de beyaz bir tişörtle eşleştirerek 90'lı yıllara selam verin. Terciniz hangi yönde olursa olsun wide-leg jean'ler bu yıl stilinize cool tavır eklemekte kararlı.

3. Podyumda Sokağa: Gökkuşağı Renkleri

'Color Block' trendleri podyumdan sokağa transfer olmaya hazırlanırken, gardıroplarınızda yeterli yeri açtığınızdan emin olun deriz. Mevsim fark etmeksizin her dönemde kendine yer bulan renkler bu defa gönüllü tavrından sıyrılıp istikrarlı bir duruşa geçiyor. Kırmızıdan mora, maviden sarıya tüm renkler stilinizde yaratıcı yanınızı tetiklerken, birbirleriyle kolayca eşleşmekten de kaçınmıyor.

4. Rönesans Etkisi: Fırfırlar

Fırfırlar, hacimler ve romantik katmanlar Rönesans dönemiyle özdeşleştirilse de modern tavrını güncelleyerek 2021'nin trendler listesine girmeyi başarıyor. Kökeni 15. Yüzyıla dayanan bu trend romantik tavrıyla kraliyetin resmi üniforması olurken, feminen duruşuyla Hollywood'un kırmızı halısında da kendine yer buluyor. Referansını tarihten alan fırfırlar ile hem klasik hem de modern bir tavır yakalamanız kaçınılmaz.

5. Yumuşak Dokular: Triko Takımlar ve Eşofmanlar

2020 yılında evlerde geçirdiğimiz zamanın artması eşofmanları ve triko takımları stilimizin ayrılmaz bir parçası yaptı. Üstelik çizmeden topukluya, trençkottan deri cekete kadar hangi parçayla eşlenirse eşleşsin, şıklığından da ödün vermedi. Yumuşacık dokusu triko takımları ve eşofmanları kış sezonuyla özdeşleştirse de 2021 yılının bahar ve yaz aylarında incelen ve kısalan formlarıyla moda sahnesindeki yerini sağlamlaştırıyor.

Tüm Mor Papatya haberleri için tıklayın