Uyanış Büyük Selçuklu 2. bölümde yaşananlar...

Başrollerini Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Ekin Koç ve Leyla Lydia Tuğutlu'nun paylaştığı Uyanış Büyük Selçuklu dizisi 3. bölümüyle izleyici karşısına çıktı.

Uyanış Büyük Selçuklu 2. bölümde yaşananlar...

Geçtiğimiz hafta yayın hayatına başlayan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi büyük beğeni topladı. Senaryosu Serdar Özonalan’a ait olan, yönetmen koltuğunda Emre Konuk’un yer aldığı dizi Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısını, siyasi olaylarını, savaşlarını ve I. Melikşah'ın hayatını ele alıyor. 

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 2. BÖLÜM ÖZETİ

Elçin’i Isfahan’a götürmek üzere Anadolu obasından alan Sencer ve Tapar, yolda Anadolu’daki asiler tarafından ölümcül bir tuzağa düşürülmüştür. Sencer ve Tapar düştükleri tuzaktan nasıl kurtulacaklardır? Anadolu Türkmenleriyle Selçuklu arasında başlamak üzere olan muhtemel bir savaşı engelleyebilecekler midir?

Bir taraftan Bâtıniler, Selçuklu’yu “içeriden çökertmeye çalışırken”, diğer taraftan Bizanslılar da dışarıdan taarruzlarına başlayacaklardır!

Diğer yandan yıllar önce devletinin selameti uğruna oğlundan vazgeçen Melikşah, Nizamülmülk’e oğlunu kendisine göstermesi hususunda ısrar eder. Melikşah’ın oğlunu görmesinin devlet için yeni tehlikelerin doğmasına yol açacağının farkında olan Nizamülmülk ne yapacaktır?

Tüm Magazin haberleri için tıklayın