Usta isimlerin eşyaları Beştepe'de

Merhum sanatçı Müslüm Gürses'in meşhur beyaz takım elbisesi başta olmak üzere hayatta olmayan birçok usta ismin eşyaları, eserleri ve enstrümanları Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde sergileniyor.

Usta isimlerin eşyaları Beştepe'de

Saz ve Söz Türk Müziği Tarihi Sergisi, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Selçuklu Müze ve Sergi Salonu'nda açıldı. Sergide birçok el yazması musiki kitabı, eski orijinal notalar, yüzyıllar öncesinden kalma çalgılar, geçmişin tanınmış üstatlarına ait kişisel eşyalar, ünlü bestecilerin enstrümanları, musiki geçmişle alakalı daha pek çok obje yer alıyor. Şu anda hayatta olmayan müzisyenlerle sınırlı tutulmuş olan bu etkinlik, Türkiye'de ilk defa düzenlendi.

NEŞET ERTAŞ'A AİT SAZ

Melih Kibar'a, Cem Karaca'ya, Kayahan'a, Zeki Müren'e ait eşyalar, Müslüm Gürses'e ait meşhur beyaz takım elbise, Barış Manço'ya ait eşyalar ve Manço'nun piyanosu Türk Popüler Müzik Kategorisi'nde sergileniyor. Sergideki Türk Halk Müziği kategorisinde Aşık Veysel'e ait saz, Kazancı Bedih'e ait cümbüş, Aşık Mahzuni Şerif'in sazı, plak ve el yazısı notlar, Nida Tüfekçi'ye ait saz, Çekiç Ali'ye ait saz ve plak, Neşet Ertaş'a ait saz ve el yazısı notlar da gözler önüne seriliyor.

  • beştepe
  • Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi
  • Selçuklu Müze ve Sergi Salonu
Tüm Magazin haberleri için tıklayın