Turkcell Platınum Black ALEM Podcast'in konuğu Seçkin Pirim: Hayatım minimalleşti, heykellerim yön değiştirdi:

Turkcell Platinum Black katkılarıyla gerçekleşen ALEM Talks Podcast'in konuğu heykeltıraş Seçkin Pirim oldu. Yeni projeleriyle üretme heyecanını daima içinde taşıyan Pirim, sanat yaşamını anlattı.

Turkcell Platınum Black ALEM Podcast'in konuğu Seçkin Pirim: Hayatım minimalleşti, heykellerim yön değiştirdi:

Turkcell Platinum Black katkılarıyla gerçekleşen ALEM Talks Podcast'in konuğu sanatçı Seçkin Pirim oldu. Yeni projeler için çalışmalarını sürdüren Pirim bu süreci ve işlerini, "Maldivler projemiz var. Bir adada yer alan, ruh ve bedensel sağlıkla ilgili hizmet veren otelin ana girişinde yer alacak bir heykel projem olacak. Adaya deniz uçağıyla iner inmez 40-45 metre büyüklüğünde heykelimle karşılaşacaksınız. Heykelin içinden geçerek otele girilecek. Bu anlamda son zamanlarda en keyif aldığım proje oldu. Yüksek ihtimal kasım ayı sonu açılacak" sözleriyle dile getirdi. Geçmiş ve gelecekle bağ kuracak diğer projesini ise, "O projeyi çok anlatamayacağım. Çünkü sürpriz olsun istiyorum. Benim için çok güzel ve özel bir proje. Türkiye'nin üç tane büyük antik kentinde açacağımız bir sergi diyebilirim. Bu projenin birkaç ayağı daha olacak" cümleleriyle anlatan Pirim, çalışmalarının 2022 Mayıs ayında izleyici ile buluşacağını müjdeledi.

GECE ADAMI DEĞİLİMDİR

Hayat rutinlerinden bahseden Seçkin Pirim, onlara çok bağlı olduğunu şöyle ifade etti: "Ben rutinleri seven ve ona bağlı kalan biriyim. Belli başlı yaptığım şeyleri hayat boyu devam ettiririm. O bozulduğu zaman rahatsız olmaya başlıyorum." Bir gününün nasıl geçtiğini anlatan Pirim, "Ben haftanın yedi gününü atölyede geçiriyorum. İşim olsun olmasın atölyede olmayı ve orada çalışmayı seviyorum. O yüzden tabii ki en klasik rutinim atölyede olma hali. Akşam en geç 22:30, 23:00'e doğru uyurum. Hiç gece adamı değilimdir. Gece çalışmayı sevmem. O yüzden erken yatarım ki gece çabuk bitsin atölyeye gideyim. Gece yatarken bile o heyecanla yatıyorum. Atölyeye profesyonel anlamda başlayalı 25 yıl geçmiş ama aynı heyecanı taşıyorum" sözleriyle atölyede zaman geçirmenin mutluluğunu ifade etti. Pirim, bir diğer rutininin ise sabah erken kalkmak olduğunu dile getirdi: "Ebru (Döşekçi) ile birlikte sabahları kahvemizi yapıyoruz, maillerimize bakıyor, sohbet ediyoruz, 10 dakikalık arada meditasyonlar yapıyoruz."

HAYATIMLA İŞLERİM PARALEL GİTTİ

Seçkin Pirim, yaşamı boyunca işleriyle hayatının paralel gittiğini belirtirken, bu konuda örnekler verdi: "Hayatımla işlerim paralel gitti. İşlerimin bu açıdan samimi olduğuna inanıyor, güveniyor ve arkasında duruyorum. Örneğin üniversitede rockçı bir kimliğim vardı ve eserlerimi o dönem hep siyaha boyardım. O dönemde çalışmalarımda hiç renk yoktu ve parça parça, çok figürlüydü. Heykellerimde hiç renk kullanmıyordum. Üniversite sonunda bir mavi tişört beğenmiştim ve o dönem onu giymeye başladım. Sonrasında ise heykellerimi de maviye boyamaya başladım." Pirim, hayatının minimalleşmesiyle eserlerinin de o yöne evrildiğini, "Çok minimal bir hayatım var. Lükslerim yoktur. Gardıropta üç tane pantolonum var, hepsi birbirinin aynısı. Bütün hayatım iş ve işlevi olan kısım üzerine. Hayatım minimalleşmeye başladığı zaman heykellerim de aynı yönde değişti. İşlerimle yaşamım arasındaki süreç kendi doğasında gelişiyor" sözleriyle anlattı.

HAYAL KURMAYI SEVİYORUM

Çocukluğundan beri hayal kurmayı çok sevdiğini söyleyen Seçkin Pirim o yılları, "Hayal kurmayı çok seviyorum. Hakikaten dünyanın en saçma sapan hayallerini kuran insanı olabilirim. Çok klişe bir şey ama annemin anlattığına göre evde oturup, sürekli resim çizermişim. Annem bazen ilkokulda iken 'Oğlum çık, dışarı oyna.' dermiş. Ben ise 'Yok çıkmayacağım, resim çizeceğim' diye cevap verirmişim. Çocukluğumda çok hayal kurar ve anneme anlatırmışım. Ama o kadar büyük hayallermiş ki bunlar annem, 'Oğlum bak bu kadar büyük hayaller kurma. Gerçekleşmediği zaman hayal kırıklığına uğrayabilirsin' dermiş. Ben de ona 'Niye kurmayayım ki? Sonuçta hayal kurmak bedava değil mi? Bedava olduğu için niye küçüğünü kurayım. Tabii en büyüğünü kuracağım.' diye cevap verirmişim. O yüzden de o yaştan itibaren çok büyük hayallerim var" cümleleriyle anlattı. Kendi hayallerini gerçekleştirmeyi çok istediğini belirten Pirim, onun dışında arkadan gelen genç sanatçılara da örnek olmak istediğini ifade etti: "Arkadan gelen genç sanatçılar için bir örnek teşkil ediyorsam ya da heyecan yaratabiliyor, onlara bir şey hissettirebiliyorsam ne mutlu bana. Bu benim için koleksiyonerlerin ve izleyicinin fikrinden daha önemli.'

  • turkcell platinum black
  • alem talks podcast
  • heykeltıraş
  • seçkin pirim
  • magazin haberleri
Tüm Magazin haberleri için tıklayın