Survivor Aycan Yanaç psikolojisinin bozulduğu olayı ilk kez anlattı

TV8'de ekrana getirilen Suvivor 2020 yarışmasına katılmasının ardından yıldızı duyuran Aycan Yanaç, hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Futbol kariyerinden ve yaşananlardan da bahseden Yanaç, yaşadığı kötü bir olayı da anlattı. Yanaç, 'Ayak bileğimi kırmıştım ve 2 sene geride kalmıştım. Milli takıma gidememiştim. Psikolojim baya bozulmuştu ve zayıflamıştım. Çünkü 2 yerden kırmıştım, 4 ameliyat geçirmiştim.' dedi.

Survivor Aycan Yanaç psikolojisinin bozulduğu olayı ilk kez anlattı

Survivor 2020 yarışmasının ardından adını duyuran futbolcu Aycan Yanaç hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu olurken merak edilenlerini anlattı. Sorulara samimiyetle cevap veren Yanaç, sempatik tavırları ile dikkat çekti.

Futbolcu olma hikayesini anlatan Aycan Yanaç, şunları söyledi: 'Abim futbolcu olduğu için 3 yaşından itibaren onun antrenmanlarına ve maçlarına gidiyordum. O ne zaman antrenmana gitse ben hep oradaydım. Sahanın kenarında top sektiriyordum, koşuyordum. O şekilde başladım.

'NOTLARIMI DÜZELTTİĞİM İÇİN BABAM BENİ TAKIMA YAZDIRDI'

6 yaşıma geldiğim zaman babama takıma yazılmak istediğimi söyledim. Abimin nasıl sakatlandığını gördüğü için izin vermedi. Bana, "Senin canın yanarsa kahrolurum." dedi. 2 sene sonra ben halen futbol peşinde koştuğum ve okulda notlarım çok kötü olduğu için notlarımı düzeltme şartı ile yazdıracağını söyledi. Okula gidiyordum, ders çalışıyordum ve hiç dışarı çıkmıyordum. Karnemi aldım ve notlarımı düzelttiğim için babam beni takıma yazdırdı. 8-9 yaşında erkeklerle birlikte oynamaya başladım. 2 sene sonra kadınların oynadığı bir takıma geçtim. Almanya Nünberg'te büyük bir takımda oynamaya başladım. U-17'de oynarken Kadınlar 1. Lig Takımı'na davet edildim. Baktım baya potansiyel var, gidiyorum. Araya milli takım ve başka takımlar girdi. Sonra kendimi bir anda Türkiye'de Antep'te buldum.

'ÇOK AZ DESTEKÇİMİZ VAR'

Çok az destekçimiz var. Bazıları kadın futbolu var mı yok mu bilmiyor. Gerçekten çok üzücü bir şey. Sen, bir kadın olarak o kadar emek veriyorsun. Almanya'da şöyle bir durum var; 2. Lig'de oynasan da yarım gün çalışmak zorundasın. Çünkü para yeterli olmuyor. Maaşlar o kadar yüksek değil. Orada evini ve arabanı veriyorlar ama benzinini kendin ödüyorsun. Onun için de yarım gün çalışmak zorundasın. Hem çalışıyorsun hem antrenman yapıyorsun hem de başarılı olmak zorundasın.

'PSİKOLOJİM BAYA BOZULMUŞTU'

'Fiziksel darbe çok aldın mı?' sorusuna yanıt veren Yanaç, 'Ayak bileğimi kırmıştım ve 2 sene geride kalmıştım. Milli takıma gidememiştim. Psikolojim baya bozulmuştu ve zayıflamıştım. Çünkü 2 yerden kırmıştım, 4 ameliyat geçirmiştim. Kadın futbolunda, erkeklerdeki gibi her gün fizik tedavi yok. Kendin ödüyorsun tedavini. O zamanlar küçük yaştaydım. Kimi aileler o kadar paraya değer mi diye düşünüyordu. Bu nedenle aileden destek gelmeyince bazı kızların kariyeri bitiyordu.' ifadelerini kullandı.

Tüm Magazin haberleri için tıklayın