Özge Borak, bilinmeyenlerini Hülya Koçyiğit'e anlattı

Oyuncu Özge Borak, usta sanatçı Hülya Koçyiğit'in sunumuyla ekrana gelen Film Gibi Hayatlar programına konuk oldu. Borak, kariyeri ve hayalleri hakkında konuştu.

Özge Borak, bilinmeyenlerini Hülya Koçyiğit'e anlattı

TRT2'de yayınlanan ve Hülya Koçyiğit'in sunumuyla ekrana gelen Film Gibi Hayatlar programına konuk olan oyuncu Özge Borak, hayalleri ve kariyer hedefi hakkında konuştu. Anne-babası ve ağabeyi, Türkiye'nin en ünlü ve önemli bale sanatçıları olan Borak, böyle bir ailede oyunculuğa yönelme sürecini şu sözlerle anlattı:

"O kadar çok istemiştim ki balerin olmayı... Olamadım da değil aslında hayat öyle yönlendirdi diyelim. Atatürk Kültür Merkezi'nde o zaman çocuklar için bale kursu başlatılmıştı ve fakat 8 yaşından itibarendi. Ben o zaman 7 yaşındaydım almadılar, ben konuk olarak gittim. 8 yaşında Şehir Tiyatroları'nın çocuk bölümü açıldı, onun sınavına girdim ve öyle şekillendi. Aslına bakarsanız hiç pişman değilim çünkü iyi ki tiyatro... Mesleki açıdan uzun bir ömrü var mesleğimin. Sonuçta bale yaptığın zaman bir yaştan sonra ya karakter roller oynanacak ya da eğitmen olacaksınız, çalıştırıcı olacaksınız. Ömrümün yettiği sürece sahnede olabileceğim bir mesleğe sahibim o yüzden çok mutluyum."

"ÖNCE YA DA SADECE ROLE BAKIYORUM"

Proje seçerken öncelikle hikayeye baktığını ifade eden ünlü oyuncu, "Genel anlamda önce ya da sadece role bakmıyorum. Genel anlamda hikaye ne anlatıyor, nasıl anlatıyor, karakterlerin birbiriyle ilişkileri ne dozda, bana teklif edilen, bana düşünülen rol nasıl, kimlerle oynuyoruz, kim çekiyor, hangi kanal gibi sorular birbirine zincirleme bağlı..." dedi.

Babası Selçuk Borak ile karşılıklı oynamayı istediğini belirten oyuncu, "Direkt karşılıklı olmasak da hep böyle aynı işlere denk geldik. Balım'da biraz karşılıklı dans ettik, öyle bir tadını aldık ama direkt karşılıklı oynamayı çok istiyorum babamla..." ifadelerini kullandı.

"AYIP MI EDERİM?' DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Yazmakla ilgili bir fikrinin olduğunu da belirten oyuncu, "Çok fazla fikir, çok fazla hikâyem var kafamda ama 'Sanki ayıp mı ederim?' diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten yazan insanlar var, takdirle okuduğum, takip ettiğim... Benim hakkım değil gibi bir nokta oluyor. O yüzden durdum bugüne kadar ama en kötü ihtimalle yazarım." ifadelerini kullandı.

  • özge borak
  • özge borak babası
  • özge borak ailesi
  • selçuk borak
  • hülya koçyiğit film gibi hayatlar
  • özge borak hülya koçyiiğit
  • magazin
Tüm Magazin haberleri için tıklayın