Online pazarın Türkiye'deki yeni oyuncusu: ABD'li medya devinden BluTV ile stratejik ortaklık

ABD'li dev medya kuruluşu Discovery BluTV ile stratejik ortaklık kurulduğunu duyurdu. Söz konusu ortaklık neticesinde Discovery BluTV'nin yüzde 35 hissedarı olurken, Türkiye'nin online video pazarına da giriş yaptı. Böylelikle iki platformda da karşılık içerik alışverişinin önü açılıyor.

Online pazarın Türkiye'deki yeni oyuncusu: ABD'li medya devinden BluTV ile stratejik ortaklık

Discovery, BluTV'nin yüzde 35 ortağı oldu. Stratejik ortaklık, BluTV platformunda Discovery içeriklerinin yayınlanmasını da kapsıyor. Açıklamada anlaşmanın gerçekleşmesinin düzenleyici kurumların iznine tabi olduğu belirtildi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; açıklamada, bu stratejik ortaklıkla Türk izleyicilerin, Discovery’nin global ve yerel markalarından tüm içerikleri ve Eurosport’un premium spor yayınlarını BluTV’de izleyebilecekleri belirtildi.

Aynı zamanda ortaklığın BluTV’ye daha fazla yatırım yapma olanağı sağlayacağı da ifade edildi. Discovery, BluTV’nin popüler Türkçe içeriklerini uluslararası dijital yayın platformu discovery+ için Türkiye dışında kullanabilecek.

TÜRK YAPIMLARINA ERİŞİM KOLAYLIĞI

Discovery EMEA Bölgesi Başkanı ve Genel Müdürü Kasia Kieli, ortaklıkla ilgili olarak “Bu ortaklık, pazardaki çoklu kanal stratejimizi güçlendirip, dünya çapında izleyicisi giderek artan güçlü Türk yapımlarına erişim sağlayacak. BluTV üyelerinin, çok yakında istedikleri yerde ve zamanda Discovery içeriklerinin keyfini çıkarabilecek olmalarından çok memnunuz.” ifadelerini kullandı.

BluTV’nin Kurucusu ve CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ ise “Dünyanın önde gelen medya ve eğlence şirketlerinden biri olan yeni stratejik ortağımız Discovery ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. ” diye konuştu.

PAZAR PAYI YÜZDE 43

Justwatch verilerine göre 2020'nin 3. çeyreği itibariyle Türkiye streaming pazarında BluTV'nin pazar payı yüzde 43 seviyesinde. BluTV'yi yüzde 24 ile Netflix ve yüzde 16 ile Amazon Prime takip ediyor.

Son dönemlerde pandeminin de katkısı ile hızlı bir yükseliş içerisinde olan streaming platformları büyümeye devam ediyor. Netflix birçok ülkede liderliği ele geçirirken Netflix’e ek olarak Apple TV+, Disney+, HBO Max, Amazon Prime ve Peacock da geçtiğimiz sene bu mecrada aktif olmaya başlayan platformlar arasında yer aldı.

Benzer eğilim Türkiye'de görüldü ve Türkiye streaming pazarına yeni oyuncular giriş yaptı. Exxen yeni giren platformlar arasında yer alırken Gain Medya da pazara yeni giren oyunculardan oldu.

Tüm Magazin haberleri için tıklayın