Murat Boz kimdir, kaç yaşındadır? Murat Boz aslen nereli, hiç evlendi mi?

Koronavirüs nedeniyle ekran macerasına ara veren O Ses Türkiye yeni sezon açılışını dün akşam yaptı. Bir Tv8 klasiği olan O Ses Türkiye'nin yeni sezon jürileri arasında yer alan isimlerden biri de Murat Boz oldu. Murat Boz kimdir, kaç yaşındadır? Murat Boz aslen nereli, hiç evlendi mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte hakkında tüm merak edilenler...

Murat Boz kimdir, kaç yaşındadır" Murat Boz aslen nereli, hiç evlendi mi"

Türkiye'nin bir ekran klasiği haline gelen O Ses Türkiye yeni sezona dün akşam başladı. O Ses Türkiye'nin yeni sezon jüri koltuğunda yer alan isimlerden biri de Murat Boz oldu. Murat Boz, 7 Mart 1980'de Zonguldak, Karadeniz Ereğli ilçesinde doğdu. Baba adı Cafer, anne adı Ayşe Nedret'dir. İlk ve Orta öğrenimini Zonguldak'ta tamamladı...

MURAT BOZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?

Murat Boz, 7 Mart 1980 tarihinde Zonguldak Karadeniz Ereğli'de dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Karadeniz Ereğli'de tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşen Boz, 1999 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni kazandı. Mezuniyetinin ardından İstanbul Teknik İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda eğitimine devam etti.

2000'li yılların başında vokalistlikten para kazanmaya başlayan Murat Boz, ilk olarak Emel Müftüoğlu'nun vokalisti olarak çalıştı. Daha sonra Burcu Güneş, Demet Sağıroğlu, Grup Hepsi, Hande Yener, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil, Nilüfer ve Tarkan dahil olmak üzere birçok şarkıcıya konserleri ile stüdyo albümü kayıtlarında vokalist olarak eşlik etti.

Nil Karaibrahimgil tarafından yazılıp bestelenen "Aşkı Bulamam Ben" şarkısını Temmuz 2006'da single olarak yayınlayan Murat Boz, müzik kariyerinin ilk çıkışını yapmıştır. Boz, 2007 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nden, İstanbul FM Altın Ödülleri'nden ve Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden En İyi Çıkış Yapan Sanatçı kategorisinde ödül aldı.

Bir sonraki yıl ilk stüdyo albümü Maximum'u satışa sundu ve pek çok ödül kazandı. Ardından Şans (2009), Aşklarım Büyük Benden (2011) ve Janti (2016) albümleriyle kariyerini sürdürdü. Bu albümlerde yer alan "Maximum", "Uçurum", "Para Yok", "Özledim", "Sallana Sallana" ve "Adını Bilen Yazsın" şarkıları Türkiye Resmî Listesi'nde ilk beş başarısı gösterirken "Geri Dönüş Olsa", "Kalamam Arkadaş" ve "Janti" ise zirveye yerleşti. 2014'ten itibaren oyunculuk kariyerine de odaklanan Murat boz; Hadi İnşallah, Kardeşim Benim, Dönerse Senindir ve Öldür Beni Sevgilim filmlerinde başrol oynayarak bu konuda da ne kadar yetenekli olduğunu göstermiş oldu.

MURAT BOZ HİÇ EVLENDİ Mİ?

Murat Boz ilk olarak Eliz Sakuçoğlu ile yaşadığı fırtınalı ilişkiyle gündeme gelmişti. Eliz Sakuçoğlu ile Murat Boz 2008 yılında Almanya'da evlenip, 2012 yılında Diyarbakır Adliye'sinde sessiz sakin boşanmışlar.

Ebru Gündeş kimdir, kaç yaşındadır? Ebru Gündeş aslen nereli, kaç kez evlendi?

Tüm Magazin haberleri için tıklayın