Muhterem Nur ne zaman ve neden öldü? Müslüm Gürses ve Muhterem Nur arasındaki yaş farkı kaçtır?

Muhterem Nur ölümü hakkından detaylı aramalar yapılıyor. Arabesk müziğinin usta isimleri arasında yer alan Müslüm Gürses'in eşi olan Nur, ilk başrolünü Boş Beşik filmi ile yapmıştır. Gerçek adı Aysel Kısa'dır, daha sonra teyzesi olarak bildiği bir kadın tarafından ismi Muhterem olarak değiştirilir. Muhterem Nur ne zaman ve neden öldü? Müslüm Gürses ve Muhterem Nur arasındaki yaş farkı kaçtır?

Muhterem Nur ne zaman ve neden öldü" Müslüm Gürses ve Muhterem Nur arasındaki yaş farkı kaçtır"

Müslüm Gürses'in ölü yıldönümü sebebiyle, Muhterem Nur'da merak edilen konu başlıklarından oldu. Türk sinema ve oyuncusu olan Nur, ilk film teklifini 1950'li yıllarda Muharrem Gürses'ten almıştır. Başrol oynadığı ilk yapım ise Boş Beşik olarak tarihe geçti. Muhterem Nur ne zaman ve neden öldü? Müslüm Gürses ve Muhterem Nur arasındaki yaş farkı kaçtır?

MUHTEREM NUR KİMDİR?

Muhterem Nur, gerçek adı Aysel Kısa 31 Aralık 1932'de dünyaya geldi. Annesini ve babasını hiç bilmedi. Daha sonra "teyze" dediği bir kadın tarafından büyütüldü. 1942'de, İkinci Dünya Savaşı'nın dehşeti içinden bir kamyonun altında İstanbul'a kaçırıldı. Eyüp'e yerleştiler. "Teyze"si ona yeni bir nüfus cüzdanı çıkardı ve nüfûsa Muhterem Kısa adı ile kaydedildi.

İlkokulu Eyüp'te bitirdi, 14 yaşında yine Eyüp'te bir dokuma fabrikasında çalışma hayatına başladı. Bir subay ile evlendi ve bir oğlu oldu.

Müslüm Gürses neden ve ne zaman öldü? Müslüm Gürses sözleri neler?

1950'lerin başlarında, mahalleden arkadaşı, Bulgaristan göçmeni Üftâde ile Beyoğlu turlarına başladı. Onu Beyoğlu'nda ilk keşfeden kişi, orada inzibat subayı olan, sonradan Film San Vakfı başkanı olacak Ümit Utku'ydu.

İlk film teklifini 1950'lerin başında Muharrem Gürses'ten aldı. Yıldızlar Revüsü filminde figüran olarak sinema hayatına 1951'de başladı. İkinci filmi ise (1952), Osman Seden'in yönettiği "Kanun Namına"ydı. Bu filmlerdeki adı Aysel Utku'ydu. Daha sonra Ümit Utku'nun önerisiyle Muhterem Nur ismini kullanmaya başladı.

Boş Beşik, başrol oynadığı ilk film oldu. 1958 yapımı "Üç Arkadaş", Muhterem Nur'u "yıldız" sınıfına taşıdı. Fikret Hakan, Salih Tozan ve Semih Sezerli gibi üç "dev" oyuncu ile başrolü paylaştı.

Muhterem Nur sevgisi, 1960'larda, belki ancak sonraki "Türkân Şoray sevgisi" ile karşılaştırılabilecek bir boyuta ulaştı. Bu kıyaslamayı yapanlardan biri de Türk sinemasının en yetkin uzmanlarından Âgâh Özgüç'tü. Özgüç, vardığı sonucu şöyle ifade etmişti: "Bugün o mertebeye Türkân bile erişemedi. Sultan oldu ama Muhterem'in gördüğü sevgiyi göremedi."

Muhterem Nur ikinci evliliğini gazeteci-aktör Işın Kaan ile yapmış ve 1963 yılında ayrılmıştır. 1986 yılında Müslüm Gürses ile evlendi.

MUHTEREM NUR NE ZAMAN ÖLDÜ?

20 Mart 2020 tarihinde sabah 06:30'da tedavi gördüğü İstinye Devlet Hastanesi'nde vefat etti. Aynı gün kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, eşi Müslüm Gürses'le aynı mezara defnedildi.

MUHTEREM NUR VE MÜSLÜM GÜRSES ARASINDAKİ YAŞ FARKI NEDİR?

Arabesk müziğinin usta isimlerinden Müslüm Gürses 1953 yılında, Muhterem Nur ise 1932 yılında doğmuştur. Muhterem Nur ve Müslüm Gürses arasında yaş farkı 21'dir.

Tüm Magazin haberleri için tıklayın