Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektiren hakimle ilgili HSK'dan önemli açıklama!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili, 2'nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, hakimin oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile duruşma salonunda çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşmasıyla ilgili, 'İncelemede ilk saptanan resmi gerçek, ilgilinin yargılandığı mahkemenin 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi olup, fotoğrafta yer alan hakimin 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olduğudur' açıklamasını yaptı.

Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektiren hakimle ilgili HSK'dan önemli açıklama!

HSK Başkanvekili, 2'nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, sosyal medya hesabı Twitter'dan dün akşam yaptığı açıklamasında, kadın hâkimin oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile duruşma salonunda fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşmasının ardından HSK tarafından re'sen inceleme başlatıldığını duyurdu. Yılmaz, incelemeye ilişkin Twitter'dan yeni bir açıklamada bulundu. 

Yılmaz, "İnceleme tamamlanınca söz konusu eylemin disiplin cezası gerektirir boyutta olup olmadığı tartışılıp, 06 Mart 2019 tarihli HSK genel kurulunda kabul edilen ve 11 Mart 2019 tarihinde kamuoyuna açıklanan Yargı Etiği Bildirgesinde kabul edilen ilkeler kapsamında da değerlendirme yapılacaktır. Hâkim ve film yıldızının sosyal medyada yer alan fotoğrafı üzerine başlatılan incelemede ilk saptanan resmi gerçek, ilgilinin yargılandığı mahkemenin 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi olup, fotoğrafta yer alan hâkimin 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi olduğudur" ifadelerini kullandı.

Tatlıtuğ da "Fotoğraftaki hâkim, benim davama bakan hâkim değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek isterim" açıklamasını yapmıştı.

MAZERET İZNİNE AYRILDI

Kartal'daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na geçtiğimiz perşembe günü bir davası için gelen Kıvanç Tatlıtuğ ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaştığı için hakkında HSK tarafından inceleme başlatılan hakim S.Ş.U.'nun mazeret iznine ayrıldığı öğrenildi.

Tüm Magazin haberleri için tıklayın