Esra Ronabar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Kırmızı Oda Nihal kimdir, hastalığı ne, neden bayılıyor?

Tv8'in sevilen dizisi Kırmızı Oda iki yeni oyuncuyu kadrosuna kattı. Esra Ronabar da Kırmızı Oda dizisine Nihal karakteriyle dahil olan isimlerden birisi oldu. Kırmızı Oda'nın 26 Mart Cuma akşamı yayınlanan 30. bölümünde izleyiciyle buluşan Esra Ronabar birçok dizi ve tiyatro oyununda sahne aldı. Dizide Doktor Hanım'ı ziyarete gelen Nihal zamansız bayılmalarının nedenini çözmek için yardım istiyor. Peki, Kırmızı Oda'nın Nihal'i Esra Ronabar kimdir? İşte hayatı ve biyografisi...

Esra Ronabar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında" Kırmızı Oda Nihal kimdir, hastalığı ne, neden bayılıyor"

Cuma akşamları Tv8 ekranlarında yayınlanan Kırmızı Oda dizisinde Nihal karakterine hayat veren Esra Ronabar ekran başındakilerin dikkatini çekmeyi başardı. Kırmızı Oda dizisinde Doktor Hanım'ı eşi Zafer'le beraber ziyaret eden Nihal hikayesiyle izleyicileri şaşırttı. İzmir'de dünyaya gelen oyuncu Ronabar Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu. Peki, Kırmızı Oda Nihal kimdir, neden bayılıyor? Esra Ronabar nereli, hangi dizilerde oynadı?

KIRMIZI ODA NİHAL HASTALIĞI NE, NEDEN BAYILIYOR?

Doktor Hanım, eşi Zafer'le mutlu bir hayatı olduğunu ve kendisini el üstünde tuttuğunu söyleyen Nihal'in zamansız bayılmalarının nedenini çözmeye çalışır. Zafer ise evliliğindeki sorunlarla ilgili zekice tespitleri ile Doktor Hanım'ı şaşırtır. Nihal'in bayılma ataklarının aslında eşinin ilgisini çekmek için olduğu fark edilir.

ESRA RONABAR KİMDİR? (KIRMIZI ODA NİHAL KİMDİR?)

Esra Ronabar 1978 yılında İzmir Ödemiş'te dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi kimya bölümünü kazanan Esra Ronabar üniversitede okurken kursiyerlik sınavlarına girdi. Altan Erkekli ilk hocası oldu. Rutkay Aziz ve Metin Balay'la çalışmaya başladı. Kimya bölümünü yarıda bırakarak oyunculuk sınavlarına giren Esra Ronabar, sınavları kazanınca kimya bölümünden kaydını sildirdi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu. 1997-1998 döneminde Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Elmadaki Barış ve Küçük Karabalık oyunlarında rol aldı. Eşber Yağmurdereli'nin yazıp Rutkay Aziz'in yönettiği Akrep adlı oyunda, Ebru Erkekli'yle birlikte yönetmen yardımcılığı yaptı. 1998'de Kader Ayırsa Bile adlı dizide Ümit Olcay'la başrolü paylaştı.

Daha sonra Ülker Çokokrem, Alldays gibi 7 reklam filminde oynadı. 2003'te A.G.A'da Cansu karakterini canlandırdı. Esra Ronabar, 2003 yılında Bir İstanbul Masalı dizisinde canlandırdığı Birnur Goyalı karakteriyle dikkat çekti. 2005'te Beyaz Gelincik adlı dizide çocuk doktoru Bahar rolüyle seyirci karşısına çıktı. Son Osmanlı dizisinde oynadı.

Esra Ronabar, 7 Temmuz 2006'da oyuncu Barış Falay'la evlendi.

2007'de Berrin Dağçınar'ın yazıp yönettiği bir dram filmi olan Hayattan Korkma'da rol aldı. 2007-2008 döneminde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'da İki Efendinin Uşağı ve Oyun Nasıl Oynanmalı adlı oyunlarda rol aldı. Vasıf Öngören'in yazıp Ömer Akgüllü'nün yönettiği Oyun Nasıl Oynanmalı oyunundaki Sevil rolüyle 2008 yılında 33. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri'de İsmet Küntay Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.

2009'da, oğlu Mavi Rüzgâr dünyaya geldi.

2010'da Küstüm Çiçeği dizisinde Şahane karakterini canlandıran Esra Ronabar, aynı yıl İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışmaya başladı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda Tehlikeli İlişkiler ve Dünyanın Ortasında Bir Yer adlı oyunlarda rol aldı. Özen Yula‎'nın yazıp, M. Nurullah Tuncer'in yönettiği 24 Mart 2010'da prömiyeri yapılan Dünyanın Ortasında Bir Yer oyunundaki Ahten rolüyle 2011 yılında 36. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri'de En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

2012'de Uçurum dizisinde kadın satıcısı Nur Sertaç karakterini canlandırdı.

2013'ün yaz aylarında yayınlanmaya başlayan fantastik drama dizisi Sana Bir Sır Vereceğim'de başrol oyuncusu olarak 12 bölüm boyunca Sevgi Gündoğdu karakterine hayat verdi; ancak 22 Eylül 2013 tarihinde dizi setine giderken Bahçeköy yolu üzerinde trafik kazası geçirdi. Kaza sonrası kaldırıldığı hastanede vücudunda çok sayıda kırık tespit edilen Ronabar, 5,5 saatlik bir operasyon geçirdi ve hayati tehlikesinin olmadığı, ancak kırıklar nedeni ile uzun bir süre setlerden uzak kalarak dinleneceği bildirildi. Koluna takılan platin, sağlığına kavuşmak üzereyken ocak ayında geçirdiği başka bir kaza sonrasında yeniden kırıldı. Sana Bir Sır Vereceğim dizisinden rahatsızlığı sebebiyle ayrılmak zorunda kaldı.

ESRA RONABAR DİZİLERİ VE FİLMLERİ

Sinema

2007 Hayattan Korkma Zilli Emine

Televizyon

2021 Kırmızı Oda Nihal Konuk Oyuncu

2017 Cennet'in Gözyaşları Arzu Soyer/Cavidan Yılmaz Başrol

2015 Tatlı Küçük Yalancılar Ilgın Konuk

2013-2014 Sana Bir Sır Vereceğim Sevgi Gündoğdu Başrol

2012 Uçurum Nur Sertaç Başrol

2010 Küstüm Çiçeği Şahane

2005 Son Osmanlı

2005-2007 Beyaz Gelincik Bahar

2003 Bir İstanbul Masalı Birnur Goyalı Arhan

2003 A.G.A Cansu

1998 Kader Ayırsa Bile Suna Başrol

  • kırmızı oda nihal
  • kırmızı oda nihal hastalığı
  • kırmızı oda nihal kimdir
  • esra ronabar
  • esra ronabar kimdir
  • esra ronabar nereli
  • esra ronabar kaç yaşında
  • esra ronabar oynadığı diziler
Tüm Magazin haberleri için tıklayın