İsmail Balaban kimdir, nişanlısından ayrıldı mı? Survivor 2021 birincisi İsmail Balaban kaç yaşında, aslen nereli, ne mezunu?

İsmail Balaban Survivor 2021 yarışmasında birinci olmuştu. Nişanlısı ile sık sık gündeme gelen İsmail Balaban'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. TV8'in sevilen yarışma programlarından olan Survivor 2021 birincisi İsmail Balaban kimdir, nişanlısından ayrıldı mı, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? Ayrıntılar haberimizde.

İsmail Balaban kimdir, nişanlısından ayrıldı mı" Survivor 2021 birincisi İsmail Balaban kaç yaşında, aslen nereli, ne mezunu"

Survivor 2021'de birincilik elde eden İsmail Balaban şimdilerde annesi ile nişanlısı arasında yaşanan tartışmayla gündemde. Magazin gündeminde sıklıkla ismi geçenler arasında yer alan İsmail Balaban hakkında merak edilenleri bu haberimizde derledik. Peki İsmail Balaban kimdir, kaç yaşında, nereli, nişanlısından ayrıldı mı?

Survivor 2021 şampiyonu İsmail Balaban, annesinin 'Oğlum nişanlın yılan. Unut onu' dediği nişanlısı hakkında verdiği bir röportajda ilk kez konuştu. Nişanlısı ile henüz iletişime geçmediğini ifade eden İsmail Balaban, memleketine döndüğünde ailelerle de görüşeceğini sözlerine ekledi.

İSMAİL BALABAN NİŞANLISINDAN AYRILDI MI?

TV8'de ekrana getirilen Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği Survivor 2021'in şampiyonu İsmail Balaban, ödül oyunu kazandığında annesi ile konuşmuş ve nişanlısı hakkında duydukları karşısında büyük şaşkınlık yaşamıştı. Balaban'ın annesi 'Beni burada öldürdüler oğlum, ben ölümlerden döndüm. Hiçbir şekilde onun adını anma orada' sözleri ile herkesin ağzını açık bırakmıştı.

İsmail Balaban, nişanlısı Gamze Atakan hakkında ilk kez konuştu. Balaban, kendisine yöneltilen 'Adadayken annenle telefon konuşmanda, nişanlınla ailen arasında bir sorun yaşandığını öğrendin. Şimdi durum nasıl?' sorusuna 'Daha konuşmadık. Memlekete gidince hem ailemle hem onunla görüşeceğim.' yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Yarışmacı İsmail Balaban'ın annesi Ümmü Gülsüm Balaban, telefonda oğlunun nişanlısı için, "Anneciğim iyi olmaya çalışıyoruz, sinir krizleri geçiriyorum. Hiçbir şey bırakıp gittiğin gibi değil. Hiçbir şekilde onun adını anma. Bırakıp gittiğin kız gibi değilmiş oğlum. Beni burada öldürdüler. Ben neler çektim. Hiçbir şey bırakıp gittiğin gibi değil. Bana neler yaşattılar sen gittikten sonra. Bunlar yılanmış oğlum. 4 aydır kriz geçiriyorum burada. Sen kendine dikkat et" demişti.

İSMAİL BALABAN KAÇ YAŞINDA, BOYU KAÇ?

33 yaşındaki Türk pehlivan İsmail Balaban 1,8 m boyundadır.

İSMAİL BALABAN KİMDİR, MESLEĞİ NE?

İsmail Balaban 3 Eylül 1987 tarihinde Antalya'da dünyaya geldi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde Beden Eğitimi Bölümü'nü bitiren İsmail Balaban, kendisi gibi yağlı güreşçi olan Turan Balaban'ın ikizidir.

İsmail Balaban, 652 ve 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinci gelerek iki kez başpehlivan unvanını kazandı. 2013 yılında Ali Gürbüz'ün doping testi pozitif çıktığı için kaybettiği başpehlivanlık finalinin 1.si ilan edildi.

İSMAİL BALABAN YAĞLI GÜREŞ BAŞARILARI

2012 Kırkpınar Başaltı üçüncülüğü

2013 Kırkpınar başpehlivanlığı

2014 Kurtdereli başpehlivanlığı

2014 Kırkpınar ikinciliği

2015 Kurtdereli ikincliği

2016 Kurtdereli üçüncülüğü

2017 Kırkpınar başpehlivanlığı

2018 Kurtdereli başpehlivanlığı

2019 Elmalı Yağlı Güreşleri ikinciliği

2021 Survivor şampiyonluğu

İSMAİL BALABAN NE ZAMAN BAŞPEHLİVAN OLDU?

2012 yılında gerçekleşen 651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltında üçüncü olarak başpehlivanlık kategorisinde mücadele etme hakkını kazandı. 2013 yılındaki 652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finale kalıp başpehlivan olmayı başardı.

2014 yılındaki 653. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Fatih Atlı'ya yenilerek 2. oldu. 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Orhan Okulu'yu yenerek 2. kez Başpehlivan oldu. 2013 yılında yapılan 652. Kırkpınar yağlı güreşlerinde ise Ali Gürbüz'e finalde yenildi. Fakat Ali Gürbüz'ün doping testi pozitif çıkınca ve altın kemer İsmail Balaban'a verildi.

2014 yılında, Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde aldığı başpehlivanlıktan sonra, 2015'te ikincilik, 2016'da üçüncülük ve ve 2018 yılında yeniden Kurtdereli başpehlivanı unvanını almıştır.

2021'de katıldığı Survivor yarışmasında ise birinciliği elde etmiştir.

  • Survivor 2021
  • İsmail Balaban
  • Magazin
  • İsmail Balaban kimdir
  • ismail balaban nişanlısından ayrıldı mı
  • Survivor 2021 şampiyonu
Tüm Magazin haberleri için tıklayın