İpek Açar: 'Z kuşağına hitap etmiyorum'

Sanatçı İpek Açar, müzik dinleme alışkanlıklarını değiştiren Z kuşağıyla ilgili, ‘'Z kuşağına hitap etmiyorum. Duygular değiştikçe insan farklı müzikler dinlemek isteyebiliyor' dedi.

İpek Açar: 'Z kuşağına hitap etmiyorum'

ERÇİN DAĞ EYSEN

İpek Açar, her cuma akşamı TRT Müzik ekranında bir müzisyen konuğuyla konser gecelerine ve düetlere imza atıyor. Ramazan Bayramı vesilesiyle bir araya geldiğimiz İpek Açar ile müzik sektörü üzerine keyifli bir röportaj yaptık.

Bayram denince aklınıza ilk olarak ne geliyor?

Çocukluğumda olan o eski bayramlar geliyor. Tüm ailenin bir arada olduğu, önceden hazırlıkların yapıldığı ve heyecanla beklenen o güzel bayramlar. Çocuk gözünden bambaşkaydı.

Sahneye çıkmadan nasıl bir zihinsel süreçten geçiyorsunuz?

Çalışkan bir insanım. Gerçekten çok çalışırım öncesinde, dolayısıyla çalışkanlıkla birlikte özgüven de beraberinde geliyor aslında, ama sahneye çıkmadan önce mutlaka dua ederim. Şimdiye kadar dua etmeden sahneye çıktığım hiçbir gün olmamıştır diye düşünüyorum.

Z Kuşağı müzikte alışkanlıkları değiştirdi. Rap müzik yükselişe geçti. Siz Z kuşağına hitap ettiğinizi düşünüyor musunuz?

Muhtemelen etmiyorum ama gençlerden de sizi severek takip ediyorum diyenler çok. Sanırım şundan kaynaklanıyor; müzik o kadar her duyguya hitap ediyor ki, her türüne ihtiyaç var. Hayatımızın her anında bizimle, hüznümüzde, sevincimizde, yalnız kalmak istediğimizde ya da kalabalıklarda yani kısaca duygular değiştikçe farklı müzikler dinlemek isteyebiliyor insan. Dolayısıyla ne kadar çok tarz olursa o kadar iyi diye düşünüyorum.

Peki buna göre siz müziğinizi şekillendirdiniz mi?

Yok şekillendirmedim, insanın içinden gelen ve kendi istediği şeyi yapması o kadar önemli ki, o samimiyet ancak öyle karşı tarafa ulaşıyor.

ÜTÜ KONUSUNDA TEMBELİM

Hangi konuda sonsuza kadar 'tembellik hakkınız' olmasını isterdiniz?

Çalışmayı, hareket halinde olmayı çok seviyorum, ama bu soru gelince aklıma ilk ütü geldi, ütü yapmayı hiç sevmem (gülüyor). Sonsuza kadar tembellik hakkım bu konuda olsun.

Hayatınızdaki en büyük lüksünüz nedir?

Sevdiklerin ve sen, sağlıkta mısın, huzurlu musun, mutlu musun bunların hepsine 'evet' diyebiliyorsan bence hayattaki en büyük lüks bu diye düşünüyorum. Alışkanlıklar, istekler hepsi zaman içerisinde ve yaş aldıkça değişebiliyor ama hayatta sağlık olmadan özellikle hiçbir şey olmuyor.

Pandemi hayatınızda, hayat görüşünüzde neler değiştirdi?

Hepimizin hayat görüşüne çok büyük katkıları oldu. Hani derler ya 'her şerde bin hayır vardır' diye... Pandemide kesinlikle öyle oldu. Bize yalın yaşamın güzelliğini, aslında ne kadar az şeye ihtiyacımız olduğunu, sevdiklerimize ve bizi sevenlere daha sıkı sıkı sarılmamız gerektiğini, iletişimin önemini, komşuluğu tüm bu değerleri hatırlattı.

Eşinizle mutlu bir evliliğiniz var... Evlatlık edinecektiniz. Son durum nedir?

Çok şükür. Evet! süreç devam ediyor, biz de artık sabırsızlanıyoruz. İnşallah en kısa zamanda birbirimize kavuşuruz.

TÜRK MÜZİĞİNİ DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUM

Müzik konusundaki en uç noktanız, "bunu da başarırsam tamamdır" dediğiniz bir hayaliniz var mı?

Müzikte uç noktalar hiçbir zaman bitmiyor, her zaman insan yaptığının üstüne bir şeyler eklemek merakında ve isteğinde oluyor. İnşallah sağlığımız elverdiği müddetçe, Allah ömür verdiği müddetçe müzik yapmaya hep devam edeceğim. Sanırım en büyük hayalim dünyayı dolaşıp Türk müziğini daha önceden hiç dinlememiş insanlara duyurmak diyebilirim.

'REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ' BANA GÖRE DEĞİL

Sansasyondan uzakta nasıl bir hayat yaşıyorsunuz?

Sansasyonu ve olumsuz olayları sevmiyorum. 'Reklamın iyisi kötüsü olmaz' lafı ise hiç bana göre değil, belki de çok hassas bir insan olduğum için böyle. Muhabbet ve güzelliklerle gündemde olmayı tercih ettim ve ediyorum. Çok severek yaptığım işlerim var. Onun haricinde hayatımız sakin ve huzurlu. Sevdiklerimle, sevenlerimle, şükürle geçiyor diyebilirim.

Tüm Magazin haberleri için tıklayın