ImDb puanı en yüksek olan 10 Türk komedi dizisi

Gülmek isteyenlerin iyi bir komedi olsa da izlesek dedikleri diziler listesine ekleyebilecekleri, bin kez dahi izleseler sıkılmayacakları birçok Türk komedi dizisi bulunuyor. ImDb puanı en yüksek olan 10 Türk komedi dizisini haberimizde derledik.

ImDb puanı en yüksek olan 10 Türk komedi dizisi

ImDb vermiş olduğu puanlarla seyircisine aradıkları türde yapımlarda, en çok beğenilen ve kaliteli bulunan işleri önermeyi bir yerde amaç edinen bir platform. Birçok izleyici aradığı projeyi, burada bulunan listeler sayesinde buluyor. Son dönemde artan Türk komedi yapımlarına olan ilgi de, ımDb'nin en yüksek puanlı Türk komedi dizilerini öğrenme ihtiyacını oluşturuyor.

Sizler için ImDb puanı en yüksek olan 10 Türk komedi dizisini ve puanlarını derledik:

1 - LEYLA İLE MECNUN - 9.1

On yıl sonra yeniden çekilmeye başlanan Leyla ile Mecnun, absürt komedi olarak diğer işlerden ayrılsa da listenin en üst sırasında kendisine yer buluyor. Mecnun adlı bir gencin, gerçekleşmesi neredeyse imkansız olaylar dizisi içerisinde yaşadığı maceraları konu edinen projede birçok önemli isim rol almıştı.

2 - İKİNCİ BAHAR - 8.7

Türkan Şoray ve Şener Şen gibi iki dev ismi birlikte kamera karşısına geçiren dizi, az ve öz süren bölüm sayısıyla unutulmaz işler arasındaki yerini almayı başardı. Ali Haydar adlı 3 çocuklu dul bir kebapçı ile Hanım adlı 2 çocuklu dul bir kadının kesişen yollarıyla beraber aile olma öyküsünü anlatan dizide, birçok usta oyuncu rol almıştı.

3 - YEDİ NUMARA - 8.7

Türkiye'nin farklı illerinden İstanbul'a üniversite okumaya gelen 7 gencin, evlerinin kullanmadıkları katlarını apart olarak kiralayan ve çocukları olmamış bir karı-kocanın evlerinde kalışları ve zamanla hem bir aile hem de bu çifte çocuk, kardeş olmayı başarmış 7 gencin öyküsü anlatılıyor. Dizi bir çok repliğiyle halen sosyal medyada en çok paylaşılan diziler arasında yer alıyor.

4 - KARDEŞ PAYI - 8.6

Yeni dönemin yükselen ikililerinden Ahmet Kural ile Murat Cemcir, yanlarına Seda Bakan'ı da alıp ekranın absürd işlerinden birine imza atmışlardı. Bu dizinin Leyla ile Mecnun'dan tek farkı, anlatılan olayların yaşanabilirliğinin yüksek oluşuydu.

5 - AVRUPA YAKASI - 8.5

Gülse Birsel'in kendi dergicilik yıllarından yola çıkarak yazdığı bir magazin dergisi ve çevresinde gelişen olayları anlatan Avrupa Yakası, bugün halen tekrarları en çok izlenen dizilerin başında yer alıyor. Hemen hemen her karakteri kendi başına bir başrol olmayı başarmış ender yapımlardandı.

6 - BİR DEMET TİYATRO - 8.5

Yılmaz Erdoğan'ın Demet Akbağ'a gelen bir tekliften yola çıkarak oluşturduğu ve BKM oyuncularının en özel işi olarak tarihe geçen bu yapım; Türk televizyonlarında tiyatro sahnesinden çekilen tek dizi olarak da bir ilk özelliğini taşır. Okulun son günü çıkışının verdiği hüzün halen seyircinin dimağında yer etmiyor da değil...

7 - TATLI HAYAT - 8.4

Türk sinemasının ve Türk tiyatrosunun iki usta ismini bir araya getiren ve bir uyarlama olan Tatlı Hayat da bazı ikonik karakterleri sayesinde bugün halen sevilen eski diziler arasındaki yerini alıyor.

8 - BEŞ KARDEŞ - 8.4

Leyla ile Mecnun ekibinden tanıdık isimleri de kadrosunda bulunduran ancak ekran ömrü çok kısa olsa da seyirci tarafından sevilmişti. Edebiyat güzellemelerinin fazlaca olduğu bu dizi, Fatih Artman'a da Behzat Ç.'den sonra ayrı bir sempati kazandırtmıştı.

9 - SIDIKA - 8.0

Bir karikatürden uyarlanan ve bölüm sayısı az olsa da çok sevilen işler arasına yerleşmiş olan Sıdıka, özellikle jeneriği ve müziği ile unutulmazlar arasındaki yerini aldı.

10 - GENİŞ AİLE - 7.0

Zuhal Topal'ı sitcom komedisinden çıkartıp durum komedisine geçirten proje, Ufuk Özkan'a şöhreti kazandırmıştı. Absürt karakterleri ile sosyal medyada en çok paylaşılan diziler arasında olan Geniş Aile, kadrosunda çok köklü sanatçıları bulundurmasıyla da beğeni topluyordu.

  • ımdb puanı yüksek diziler
  • ımdb dizi sıralaması türkiye
  • ımdb dizi sıralaması 2021
  • ımdb dizi sıralaması tüm zamanlar
  • ımdb puanı türk komedi dizileri
  • magazin
Tüm Magazin haberleri için tıklayın