İbo Show konuğu Coşkun Sabah kimdir, kaç çocuğu var? Coşkun Sabah nereli, kaç yaşında?

Coşkun Sabah, televizyon ekranlarının sevilen programı İbo Show'a konuk oluyor. Uzun yıllar boyu ekranlarda program sunan İbrahim Tatlıses'in İbo Show ile kaldığı yerden devam ediyor. Sabah da gerek söylediği şarkılar gerek de konuşmasıyla programın öne çıkan isimlerinden bir tanesi oldu. Peki, İbo Show konuğu Coşkun Sabah kimdir, nereli ve kaç yaşında?

İbo Show konuğu Coşkun Sabah kimdir, kaç çocuğu var" Coşkun Sabah nereli, kaç yaşında"

Star Tv'nin sevilen televizyon programı İbo Show bu hafta yine birbirinden ünlü isimleri konuk ediyor. Coşkun Sabah da İbo Show'un konuklarından bir tanesi oldu. Evli ve iki kız babası olan Sabah söylediği şarkılar ile biliniyor. Peki, Coşkun Sabah kimdir? Coşkun Sabah aslen nereli, kaç çocuğu var?

COŞKUN SABAH KİMDİR, NERELİ, KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Coşun Sabah 16 Ekim 1952'de Diyarbakır'da dünyaya geldi. Annesinin adı Roza, babasının adı Tekin'dir. Evli ve iki kız babası olan Coşkun Sabah kızına annesinin adını koymuştur. Çok sayıda hit olmuş bestesi vardır ve 1980'li yılların sonu 1990'lı yılların başında büyük bir çıkış yakalamış olup TSM-Pop ve fantezi müzik arasında, kendisinin "Coşkun Sabah tarzı" olarak adlandırdığı bir tarzda müzik yapmıştır. Son yılların önemli ud virtüözlerindendir.

1990 yılında piyasaya çıkan Beni Unutma-Aşığım Sana adlı albümü 3 milyon satarak Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümlerindendir. Altın çağlarını yaşadığı dönemlerde işletmeciliğini de kendisinin yaptığı Sies isimli mekânda çıkmaktaydı. Önce Özel Konser isimli kaseti yüzünden 3 kaset yaptığı Oscar Plakçılık'la, daha sonra Gel Gelebilirsen isimli kasetini şarkılarının üzerine şiirler ekleyerek tekrar piyasaya süren plak şirketiyle ve en son olarak da 1992'de bitmeden ve izinsiz olarak piyasaya sürülen İsyanlardayım isimli albüm nedeniyle 3 albüm çıkardığı Emre Plakçılık'la davalık oldu.

Kütahya'da yapılan konserinde şimdiye kadar yaptığı en iyi bestesinin Anılar olduğunu ifade etmiştir.

Kışın İstanbul'da sahne almakta, yazın ise yeni besteler yapmak için Türkbükü, Bodrum'daki evine kapanmaktadır. Gülben Ergen'in de aranjörlüğünü yapan Taşkın Sabah kardeşi, keman ve ud sanatçısı olan ve Avustralya'da yaşayan Bülent Sabah ise ağabeyidir.

  • coşkun sabah
  • kimdir
  • ibo show
  • nereli
Tüm Magazin haberleri için tıklayın