Deren Talu'dan Defne Samyeli itirafı! 'Onun kızı olmak...'

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ve giyim tarzı ile her daim göz önünde olan şimdilerde ATV'de ekrana getirilen Akıncı dizisinde rol alan Deren Talu, Alem Dergisi'ne samimi açıklamalarda bulundu. Defne Samyeli'nin kızı olmakla ilgili konuşan Deren Talu, oyunculuğa başlama serüvenini de anlattı.

Deren Talu'dan Defne Samyeli itirafı! 'Onun kızı olmak...'

Tercih ettiği kıyafetler ve özel hayatıyla sık sık adından söz ettiren Deren Talu, şimdilerde Akıncı dizisi ile ekran deneyimi yaşıyor. Alem Dergisi'ne özel açıklamalarda bulunan Deren Talu, annesi Defne Samyeli hakkında da konuştu.

Hikayen nasıl başladı? Oyuncu olmaya ne zaman karar verdin?

Robert College’in yaz kampına gitmiştim, orada tiyatro kulübüne katıldım. 12–13 yaşlarındaydım. “Cinderella”nın komedi versiyonunu yazdık ve sahneye koyduk. Cinderella'yı oynamam için arkadaşlarım beni seçti. Bu sayede ilk defa sahne tozunu yutmuş oldum. Sahnede olmak çok hoşuma gitti ve farklı yönlerimi farklı karakterlerle bütünleştirip bir ekip olarak çalışmanın ne kadar keyifli olduğunu gördüm. Bu deneyimimden sonra BT Müzikevi’nde oyunculuk eğitimi almaya başladım. Orada da “Wicked” müzikalini sahneye taşıdık. Sonrasında New York’a gittim. 14-15 yaşımda iki sene üst üste School of Cinematic Arts and Acting’de (Socapa) kamera önü oyunculuk eğitimi gördüm ve kısa filmlerde rol aldım. 16 yaşımda ise Columbia Üniversitesi’nin tiyatro programına katıldım. Daha sonra da üniversite için Los Angeles’a gittim. Burada Santa Monica College’de okurken bir yandan da iki sene boyunca Eric Morris’ten kendi oluşturduğu oyunculuk metodunun eğitimini aldım. Son olarak da İstanbul’da yine Eric Morris metodu bazlı oyunculuk eğitimi için Deniz Erdem ve Derya Alabora ile çalıştım. Şimdi oyuncu koçum Tufan Öztürk’le yola devam ediyoruz. Özetlemek gerekirse kendimi geliştirmek için çok çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim. Öğrenmenin, kendini geliştirmenin hayat boyunca devam etmesi gerektiğine inanıyorum.


Modellik mi oyunculuk mu? Hangisinde daha çok kendin olabiliyorsun?

‘OYUNCULUK HER ZAMAN AMACIMDI’

Oyunculuk. Modellik benim için keyifli ama oyunculuk her zaman amacımdı; bunun ayrı bir yeri var benim için. Farklı karakterlere bürünüp onların hikayesini anlatmak çok hoşuma gidiyor. Sette olmaktan, ortamda bulunan takım arkadaşlığı havasından büyük keyif alıyorum

Türkiye’den ve dünyadan kendine örnek aldığın isimler var mı?

Tabii ki var. Dünyadan örnek aldığım oyuncular; Jennifer Connelly, Eva Green, Penelope Cruz, Michael Fassbender ve Geoffrey Rush. Türkiye’den ise Haluk Bilginer ve Beren Saat.

Gelecekte özellikle birlikte oynamak istediğin bir isim var mı?

Yukarıdaki cevaplarımda belirttiğim, örnek aldığım oyuncuların hepsiyle oynamak isterim.

Defne Samyeli’nin kızı olarak büyümek sana neler kattı?

‘ONUN GİBİ BİR ANNEM OLDUĞU İÇİN ŞANSLIYIM’

Defne Samyeli’nin kızı olmak bana çalışkan olmayı, adil olmayı, iyi bir insan olabilmeyi öğretti. Onun gibi bir annem olduğu için çok şanslıyım. Bana kendi ayakları üzerinde durabilen bir birey olmanın önemini öğretti. Bunun için ona çok minnettarım.

Baran Tınaz ile birlikte olan oyuncu, gerçekleştirdiği röportajda aşk için ise şu sözleri ekledi: 'Aşk benim için sabah uyandığında o kişi hayatında diye nedensiz yere gülümsemek demek. Benim için ilişkiyi değerli kılan; güven, eğlenebilmek, birbirimizin hem sevgilisi hem en iyi arkadaşı olabilmek.'

Tüm Magazin haberleri için tıklayın