Defne Samyeli, Mustafa Sandal'a açtığı tazminat davasını kaybetti

Mustafa Sandal'ın Beni Ağlatma kitabında yer alan ifadelerin saygınlığını zedelediği iddiasıyla dava açan Defne Samyeli, açtığı 1 liralık manevi tazminat davasını kaybetti.

Defne Samyeli, Mustafa Sandal'a açtığı tazminat davasını kaybetti

Mustafa Sandal kaleme aldığı Beni Ağlatma adlı kitabında Defne Samyeli ile bir dönem aşk yaşadığını yazmıştı. Sandal'ın yazdıkları gündeme bomba gibi düşerken Samyeli, mahkemeye başvurdu.

Samyeli, kitabın yayınlanmasından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak hakaret suçlamasıyla şikayetçi olmuştu. Mahkeme Sandal'ın beraatine karar vermişti.

Samyeli davanın devam ettiği süreçte itibarının zedelendiğini ileri sürerek Mustafa Sandal'a 1 liralık manevi tazminat davası açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki tazminat davası bugün görülen duruşmayla karara bağlandı. Duruşmada Defne Samyeli ve Mustafa Sandal'ı avukatları temsil etti.

Samyeli'nin avukatı duruşmada "Delillerimizin değerlendirilerek karar verilmesini talep ediyoruz" dedi. Sandal'ın avukatı da "Dilekçelerimizi tekrar ederiz. Dosya kapsamı ve ceza dosyasındaki beraat kararına göre tazminat koşulları oluşmamıştır. Kamuya mal olmuş kişiler ile ilgili yapılan Haber ve yazılara katlanma yükümlülükleri vardır. Davanın reddini istiyoruz" dedi. Mahkeme, gerekçesi sonradan açıklanmak üzere Defne Samyeli'nin tazminat davasını reddetti.

Tüm Magazin haberleri için tıklayın