Şarkılar Bizi Söyler'in konuğu Coşkun Sabah aslen nereli? Coşkun Sabah kimdir, kaç yaşında?

Coşkun Sabah bu akşam Şarkılar Bizi Söyler'in konukları arasında yer alıyor. Birbirinden ünlü parçalarının sevenleri için seslendirecek. Hit olmuş birçok bestesi bulunan Sabah, önemli ud virtüözlerindendir. Coşkun Sabah kimdir, kaç yaşında? Şarkılar Bizi Söyler'in konuğu Coşkun Sabah aslen nereli?

Şarkılar Bizi Söyler'in konuğu Coşkun Sabah aslen nereli" Coşkun Sabah kimdir, kaç yaşında"

Coşkun Sabah, Pazartesi akşamları Kanal D'de yayınlanan show programı Şarkılar Bizi Söyler'e konuk oluyor. Başarılı isim ekran başındaki izleyenlere keyifli anlar yaşatacak. Son yılların en önemli ud virtüözlerinden biri olan Sabah'ın birçok hit bestesi bulunmaktadır. Peki, Coşkun Sabah kimdir, kaç yaşında? Şarkılar Bizi Söyler'in konuğu Coşkun Sabah aslen nereli?

COŞKUN SABAH KİMDİR?

Coşkun Sabah, 16 Ekim 1952 tarihinde Diyarbakır'da Süryani bir ailenin ikinci oğlu olarak doğmuştur. Annesinin adı Roza, babasının adı Tekin'dir. Gülben Ergen'in de aranjörlüğünü yapan Taşkın Sabah kardeşi, keman ve ud sanatçısı olan Bülent Sabah ise abisidir. Çocukluğu Diyarbakır'da geçmiştir. Müziğe 9 yaşında babasına ait olan cümbüşü kendi kendine öğrenmesiyle başladı. Coşkun Sabah ilk okulu Diyarbakır'da lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır.

Çok sayıda hit olmuş bestesi vardır ve 1980'li yılların sonu 1990'lı yılların başında büyük bir çıkış yakalamış olup Tsm-Pop ve Fantezi müzik arasında, kendisinin "Coşkun Sabah tarzı" olarak adlandırdığı bir tarzda müzik yapmıştır. Son yılların önemli ud virtüözlerindendir.Coşkun Sabah'ın seksen kadar bestesi olup, bunlardan en az yirmi tanesi bir çok sanatçı tarafından seslendirilmiş ve "hit" olmuştur. Bestelerinin büyük çoğunluğunda söz yazarı olarak Ahmet Selçuk İlkan, İlkan San, Ali Tekintüre, Aşkın Tuna gibi söz yazarlarının imzası olmakla birlikte kendisinin sözlerini yazdığı yirmi bestesi vardır.

Coşkun Sabah, 1997 yılında eski manken 1995 Türkiye 2. Güzeli Ceyda Okay ile evlendi, çiftin Roza ve Helen adını verdikleri iki kızlarının olduğu evlilik 2017 yılında sonlandı.

Haktan kimdir, kaç yaşında? Haktan Canevi aslen nereli, Niran Ünsal'ın kardeşi mi?

Tüm Magazin haberleri için tıklayın