Aşk-ı Memnu'nun Beşir'i Baran Akbulut yıllar sonra değişen hayatı hakkında konuştu

2008-2010 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan ve ekrana damgasını vuran fenomen dizi Aşk-ı Memnu'da Beşir karakterini canlandıran oyuncu Baran Akbulut, yıllar sonra hem karakterini hem de değişen hayatını anlattı. Role seçildiğinde henüz yeni mezun bir oyuncu olduğunu dile getiren Akbulut, 'Orayı merak ettiğim birçok şeyi deneyimleyeceğim bir yer olarak gördüm.' ifadelerini kullandı.

Aşk-ı Memnu'nun Beşir'i Baran Akbulut yıllar sonra değişen hayatı hakkında konuştu

Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan oyuncu kadrosunda Selçuk Yöntem, Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat ve Zerrin Tekindor gibi birçok ismi bulunduran Aşk-ı Memnu, birçok genç ismi de seyirciyle buluşturmuştu. Bu isimlerden birisi de Beşir karakterini canlandıran Baran Akbulut olmuştu. Hikayesiyle halen sosyal medyanın sevdiği rollerden olan Beşir'in canlandıran Akbulut yıllar sonra hem karakterini hem de bu rolle birlikte değişen hayatını Hürrriyet'e anlattı.

'DİZİ HALA YAŞIYOR'

Role başlamadan önce henüz konservatuvardan yeni mezun tecrübesiz bir oyuncu olduğunu söyleyen Akbulut, 'İki ay önce üniversiteden mezun olmuştum, setin işleyişi konusunda hiçbir fikrim yoktu. Orayı merak ettiğim birçok şeyi deneyimleyeceğim bir yer olarak gördüm. Bir oyuncu abim, 'Her sahneyi 'iyi oynayacağım' diye uğraşma. Bir an ve bir yer belirle, ona yoğunlaş' dedi. Bu tavsiye çok işime yaradı. Dizinin seçmelerine girdim ve o, ilk kez rol aldığım yapım oldu.' ifadelerini kullandı.

Beşir rolünün kendisi için bir kırılma noktası olduğunu ifade eden oyuncu, 'Sette dizinin büyük bir şey olduğunun farkındaydım. Çünkü kadrosundaki oyuncularının ne kadar büyük yetenekler olduğu ortadaydı. Böyle bir kadronun bir araya gelmesi benim için zaten büyük bir olaydı. Dizinin hâlâ dalga dalga geri dönüşleri oluyor. Çok farklı ülkelerde, farklı dublajlarla yeniden yeniden izleniyor. Dizi hâlâ yaşıyor.' dedi.

'İŞİM OLMADIĞI HALDE SETE GİTTİM'

Beşir karakterinin cenaze sahnesi hakkında yıllar sonra konuşan Akbulut, o sahnenin çekimi için işi olmadığı halde sete geldiğini söyledi. Akbulut, 'Aşk-ı Memnu' setinin son günü Bebek Cami'de Beşir'in cenaze sahneleri çekilecekti. İşim olmadığı halde sete gittim. Caminin yanındaki çay bahçesine oturup izledim. Beşir'in cenazesi kalktı, gitti. Bazen Boğaz'da yürüyüş yaparken aynı noktada çay molası verip, o rolle vedalaştığım anı hatırlarım. Fakat o kadar basit değil tabii, vedalaşmak. Her mahallede bir Beşir vardır. Herkesin kendini Beşir gibi hissettiği zamanlar da...' ifadelerini kullandı.

Tüm Magazin haberleri için tıklayın