7 hayat 7 film

‘Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali' kapsamında ‘İslam'ın Altın Çağı'nda tıp bilimine yön vermiş 7 ünlü ismin hayatları 7 filmle sinemaya taşınıyor. Film için ‘Osmanlı payitahtı' Bursa'nın tarihi mekânları tercih edildi.

7 hayat 7 film

Ehli Sanat Sinema ve Kültür Derneğince bu yıl 8'incisi düzenlenen, 'İslam'ın Altın Çağı" olarak nitelendirilen dönemde tıp bilimine yön vermiş 7 ünlü ismin hayatlarını konu edinen 'Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali'nin çekimleri Bursa'nın tarihi mekanlarında devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) destekleriyle organize edilen festival kapsamında çekimlere, 'Osmanlı payitahtı' Bursa'daki İnegöl Ortaköy Kervansarayı, Karacabey Longozu, 700 yıllık tarihi Cumalıkızık Mahallesi, Issız Han ve Keles ilçesinde yer alan Gelemiç Mahallesi ev sahipliği yapıyor.

İbn-i Sina, El-Bürini, İbni Cessar, İbn Nefis, İbn Bacce, El-Zehravi, ve Ebu Bekir Er Razi'nin hayatları film oluyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İTHAFEN

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarına ithaf edilen organizasyonda, tıp biliminin öncülerinden İbn-i Sina, pek çok bilim dalına ışık tutmuş El-Birüni, cüzzam hastalığını tedavi eden İbni Cessar, küçük kan dolaşımını keşfeden İbn Nefis, Endülüslü filozof ve bilim insanı İbn Bacce, El-Zehravi, kimyayı tıbba uygulayan ve pediatrinin öncüsü kabul edilen Ebu Bekir Er Razi'nin hayatları beyazperdede olacak.

Tüm Kültür Sanat haberleri için tıklayın