Yeni tedarikçi arayan ABD'liler fuara geliyor

Bu yıl geniş bir katılım beklenen CNR Mobilya Fuarı'na 135 ülkeden katılımcı geliyor. En büyük ilgiyi Amerika ve İsrailli firmalar gösteriyor.

Yeni tedarikçi arayan ABD'liler fuara geliyor

135 ülkeden satın almacının geleceği CNR Mobilya - 17. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'na bu yıl Amerika ve İsrail yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle ABD'li alım heyetlerinin imzalayacağı iş anlaşmaları ile fuarın 2 milyar doların üzerinde ticaret hacmi yaratması bekleniyor. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem; "Dünyanın en büyük üreticilerinden Çin'in pandemi sürecinde yaşadığı büyük imaj ve güven kaybı, ABD ve İsrail gibi çok sayıda ülkenin ticaret rotasını Türkiye'ye çevirmesine sebep oldu.

TÜRKİYE'YE GÜVEN TAM

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nı 17'inci kez hayata geçirdiklerini dile getiren Ceyda Erem "Türkiye'nin bu yılki ilk ve tek uluslararası mobilya fuarını, 3 Ağustos'ta, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde açacağız" dedi. 2 milyar doların üzerinde mobilya ticaretinin gerçekleşmesi beklenen fuarın en dikkat çeken alım heyetlerinin ABD'den geleceğinin altını çizen Erem, yıllık 60 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiren ve Türkiye'yi yeni ticaret üssü olarak nitelendiren ABD'li firmaların yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı.

150 BİNDEN FAZLA KİŞİ BEKLENİYOR

Geçen yılki fuarda 148 bin 718 ziyaretçi sayısına ulaşarak, adeta bir rekor kırdıklarını açıklayan Ceyda Erem, "Bu yıl da aralarında Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu, Afrika, Amerika ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nun yer aldığı 135 ülkeden 500'ün üzerinde firma ve 150 bini aşkın satın almacıya ev sahipliği yapacağız" dedi. Fuar, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek özel bölümleriyle de dikkatleri üzerine toplayacak.

Tüm Kobi haberleri için tıklayın