Kırgızistan'la hedef 1 milyar dolar dış ticaret

Türk iş insanları, yeni göreve atanan Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ile online tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Kırgızistan'la hedef 1 milyar dolar dış ticaret

Online tanışma toplantısında, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ticari iş birlikleri ve fırsatları da konuşuldu. Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi Başkanı ve Mıstaçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mıstaçoğlu, Türkiye ile Kırgızistan arasında hedeflenen yıllık dış ticaret hacminin toplamda 1 milyar dolar olduğunu söyledi.

SERBEST BÖLGE PLANI

Toplantıda Kırgızistan'da lojistik serbest bölge kurulması konusunu gündeme getiren Aydın Mıstaçoğlu, "Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen, yurtdışında serbest bölgeler geliştirilmesi projesi kapsamında, Kırgızistan'da da bir serbest bölge kurulmasını konuştuk. Kırgızistan'da kurulacak bu serbest bölgede hedeflenen, ihracatçı Türk firmaların burada yer alması. Türk şirketlerinin bu serbest bölgeden tüm Orta Asya ülkelerine yönelik satış potansiyelini artırmak istiyoruz. Böylece ticaret hacmini güçlendirmiş olacağız" dedi.

EN ÇOK YATIRIM YAPAN 5. ÜLKEYİZ

Toplantının diğer konuları arasında ülkedeki havalimanlarının yenilenmesi, Türkiye ile ortak sanayi bölgesi kurulması yer aldı. Türkiye, Kırgızistan'da en çok yatırım yapan ilk 5 ülke arasında bulunuyor. Mıstaçoğlu Holding, Kırgızistan'da AVM, otel ve gayrimenkul geliştirme yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

Tüm Kobi haberleri için tıklayın