Gıda sektörü temsilcileri F İstanbul'da buluşacak

Federal Fuar ve Kongre Yönetimi tarafından düzenlenen F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı, 5-7 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Gıda sektörü temsilcileri F İstanbul'da buluşacak

Avrupa, BDT, Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarını hedef alan fuar, sektör ilgililerini profesyonel alıcılarla buluşturacak. 300'ün üzerinde katılımcı firmanın ürünlerini sergileyeceği fuarda, sektördeki son teknolojiye sahip ürünler yer alacak.

40 ÜLKEDEN KATILIM

Türkiye katılımcılarının dışında Afganistan, Belarus, Ekvador, Endonezya, Hindistan, İran, Libya, Özbekistan, Rusya, Türkmenistan ve Uganda ülke katılımlarıyla yer alacaktır. Aynı zamanda Hollanda, Polonya, Romanya, Slovakya, Sudan ve Ukrayna başta olmak üzere 40 ülkenin katılım göstereceği fuara, 6 binin üzerinde profesyonel alıcı bekleniyor. Gıda ve içecek sektörü ihracatı, 2022 yılı Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,6 artarak 83 milyar 531 milyon dolara ulaştı. Nisan ayına bakıldığında ise, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 artarak 368 milyar dolar oldu.

FUARA TAM DESTEK VERİLİYOR

F İstanbul, 'İhracat Platformu' uygulamasıyla ihracat yapacak katılımcı firmalara Avrupa, BDT, Kuzey Afrika ve Orta Doğu başta olmak üzere 40 ülkeden 6000'den fazla alıcı arasından ürünlerini talep eden firmalarla fuardan önce görme ve iletişime geçme imkânını da sağlayacak. Fuar Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve KOSGEB tarafından destekleniyor. Aynı zamanda birçok yabancı ülke kurum ve kuruluşları tarafından destek kapsamına alınmış durumda bulunuyor.

  • fuar
  • gıda
  • kobi
Tüm Kobi haberleri için tıklayın