Zincir marketlere kartel soruşturması

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, zincir marketlere yönelik yeni bir soruşturmanın yürütüldüğünü açıkladı.

Zincir marketlere kartel soruşturması

Küle Dünya Gazetesi'ne yaptığı açıklamada soruşturmanın, 2.7 milyar lira ceza kesilen ilk soruşturmadan daha büyük olduğunu söyledi. Küle, üç büyük grubun uzlaşma başvurularını reddettiklerini açıkladı.

Birol Küle "Aslında pandeminin başlarında 2020 Ocak ayı gibi fiyatlardaki hareketliliği gördük ve zincir market incelemelerine başladık ama inceleme uzun sürdü çünkü kabul edersiniz ki müthiş bir büyüklük, çok veri var. Biz sadece 5 büyük zincir marketle başlamamıştık. Burada belirteyim, bizde karşı incelemeler de başladı. Henüz gizliliği olan bir incelemede delillere ulaştık, o deliller bizi başka sektöre götürdü, daha büyük bir tablo ortaya çıktı" diye konuştu..

"Devam eden ikinci soruşturma birinci soruşturmadan daha önemli" diyen Küle şunları söyledi: "Nisanda raporu bitecek. Orada 15 büyük tedarikçi, çok büyük şirketler var. Hatta üç büyük şirket uzlaşma için geldiler ama uzlaşmalarını kabul etmedik. Meclis'imizin yasa gerekçesi çok açık; O yasanın ruhuna uygun başvuru yapmadılar, biz de 'uzlaşma talebinizi reddediyoruz' dedik. İkinci süren soruşturma çok daha kapsamlı, orada hem yeniden satış fiyatlarını belirleme ihlali, hem de kartel iddiaları var. Tabii bunlar soruşturma heyetinin yaptığı raporlama ve iddiadır."

Tüm Güneş haberleri için tıklayın