%34,60 zamla bayram havası esecek! Noktası virgülüne hesaplanıyor! Ek artış sonrası en düşük emekli maaşı...

Temmuz ayı için geri sayım devam ederken milyonlarca emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam tutarına odaklandı. TÜİK tarafından her ay duyurulan enflasyon rakamlarıyla her 6 ayda bir maaşlara zam yapılıyor. Geriye artık 3 veri kaldı. Ancak maaşlar konusunda uzman isimlerden tahminler peş peşe gelmeye devam ediyor. İlk ipuçlarına göre üç aylık enflasyon verisi 22,81 oldu. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'nde 6 aylık enflasyon yüzde 34,60 olarak hesaplandı.

%34,60 zamla bayram havası esecek! Noktası virgülüne hesaplanıyor! Ek artış sonrası en düşük emekli maaşı...

Emekli ve memurlar yeni maaş zammına odaklandı. Bilindiği üzere Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere yılda iki kez zam alan emekli ve memurların örnek maaş hesaplamaları uzmanlar tarafından yapılmaya devam ediyor. 3 aylık enflasyon verisinin belli olmasıyla birlikte Temmuz ayının başında maaşlara yapılacak olan zam tutarı heyecanla bekleniyor. Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar 6 aylık enflasyonu maaşlarında görecekler.

ENFLASYON ORANINA GÖRE MAAŞLAR ARTACAK

Maaşlar için ilk ipuçları da geliyor. Üç aylık enflasyon verisi yüzde 22,81 olarak görülüyor. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki sonuçlara göre 6 aylık enflasyon Yüzde 34,60 olarak hesaplandı.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayında Aralık ile Haziran arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar artış alacaklar. Ankete göre 6 aylık enflasyon hesabı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz'da yüzde 34,60 zam alacağını ortaya çıkardı.

NİSAN, MAYIS, HAZİRAN ENFLASYON ORANI İLE MAAŞLAR NETLEŞECEK

İlk üç aylık verilere göre memur ve memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 7 +15,31 olarak gerçekleşti. Yani memur ve memur emeklilerinin oranı yüzde 22.31 oldu. Bu rakama Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyonları da eklenecek.

2000 sonrasında emekli olanlar için en düşük maaş 2.500 TL'ye çıkartılmıştı. Bunun üzerine de artış gerçekleşecek.

Temmuz ayında da yapılacak değerlendirmeler sonrasında memur ve memur emeklilerinin yüzde 7 olan toplu sözleşme zam oranlarının artırılması gündeme gelebilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de bir taban maaş belirlemesi de söz konusu olabilecek. Ek artış yapılıp yapılmayacağı diğer üç aylık enflasyon verileri sonrasında değerlendirilecek.

FARK VERİLMESİ KESİNLEŞTİ

Mart enflasyonunun açıklanmasının ardından memur ve memur emeklilerine de fark verilmesi kesinleşmiş oldu. Memur ve memur emeklileri Ocak ayında 2.5 puanlık ek zam ile birlikte yüzde 7.5 oranında toplu sözleşme zammı almışlardı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Aylık ve ikramiyeler artacak

Temmuz 2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak? İşte meslek meslek zamlı maaş tablosu

  • emekli
  • memur
  • maaş
Tüm Güneş haberleri için tıklayın